Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Kulmien suojaus

Tuotteemme antavat kulmille erinomaisen iskunkestävyyden

Gyprocilta löytyy käyttäjäystävällisiä ratkaisuja kipsilevyjen kulmien ja reunojen suojaamiseen ja jo syntyneiden pienten vaurioiden korjaamiseen.  AquaBead ja No-Coat Kulmasuojalistat ovat polymeerivahvisteisia, kartonkipintaisia listoja, joilla kulmista saadaan iskunkestävämpiä kuin tavallisia peltisiä kulmasuojalistoja käytettäessä.

Etuja:

 • kulmasuoja on nopea ja helppo asentaa
 • antaa kulmille erinomaisen iskunkestävyyden
 • pitkäikäinen, kestää kulutusta
 • voidaan käyttää myös lohkeamien korjaamiseen ja kulmien suoristamiseen

 

Valitse oikea tuote suojattavan kulman mukaan:

 • AquaBead™ Flex PRO – Kulmasuojalista sisä- ja ulkokulmiin
  Rullalla toimitettava nauhamainen kulmasuoja, joka voidaan taittaa keskeltä halutun kulman muotoon (0-180 astetta) ja joka soveltuu täten sekä sisä- että ulkokulmien suojaukseen.  Kiinnittyy suojattavaan pintaan asennusvaiheessa kostutettavan liimapintansa ansiosta. Viimeistellään tasoittamalla. 
   
 • Gyproc AquaBead™ Outside 90 – Kulmasuojalista ulkokulmiin
  Listamainen valmiiksi 90-asteen kulmaan taivutettu kulmasuja ulkokulmiin.  Kiinnittyy suojattavaan pintaan asennusvaiheessa kostutettavan liimapintansa ansiosta. Viimeistellään tasoittamalla. 
   
 • Gyproc AquaBead™ L-Trim – Reunasuojalista kipsilevyn päätyyn
  Listamainen  valmiiksi ​90-asteen kulmaan taivutettu kulmasuja. Listan toinen laippa on vain 13 mm leveä, joten tuote soveltuu kipsilevyjen päätyjen suojaamiseen. Kiinnittyy suojattavaan pintaan asennusvaiheessa kostutettavan liimapintansa ansiosta. Viimeistellään tasoittamalla. 
   
 • No-Coat Arch Outside 90° – Kaareva suojalista
  Kaareviin reunojen suojaamiseen soveltuva nauhamainen tuote. Taivutettavissa  0-180 asteisiin sisä- ja ulkokaarteisiin. Kiinnitetään valmistasoitteella.

 


         

 

 

AquaBead Kulmasuojan asennus

AquaBead kulmasuojan kiinnitys on nopeaa ja helppoa listan taustalla olevan liiman ansiosta. Lopullinen kiinnittäminen tapahtuu valmistasoitteella.  AquaBead-listat voidaan katkaista haluttuun mittaan tavallisilla peltisaksilla. 

 1. Leikkaa kulmasuojalista haluttuun mittaan.
  Gyproc Aquabead asennus, 1
   
 2. Sumuta suojalistan liimapinta vedellä. Varmista, että kostutat koko pinnan.
  Gyproc Aquabead asennus, 2
   
 3. Odota 30–60 sekuntia, jotta liima aktivoituu. Kokeile liimaa sormella. Kun pinta tuntuu tahmealta, suojalista on asennusvalmis.
  Gyproc Aquabead asennus, 3
   
 4. Aseta kulmasuojalistan kostea, itseliimautuva puoli seinän sisä- tai ulkokulmaan niin, että suojalistan pääty tulee tiiviisti kattoa vasten. Suojalistan taitteen tulee asettua täsmälleen sisä- tai ulkokulmaan.
  Gyproc Aquabead asennus, 4
   
 5. Paina suojalista tiiviisti paikalleen käsin tai telalla koko pinnan alueelta.
  Gyproc Aquabead asennus, 5
   
 6. Taustan liimapinnan kuivuttua (noin puolisen tuntia), tasoita ohuelti Gyproc-tasoitteella niin, että kaikki reiät täyttyvät. Ensimmäinen tasoitekerros levitetään 200-250 mm:n leveydelle. Anna kuivua.  Ensimmäisen tasoitekerroksen kuivuttua, lisää toinen tasoitekerros. Tasoite levitetään hieman leveämmälle kuin ensimmäinen kerros (250-300 mm) ja sen annetaan anna kuivua.
  Gyproc Aquabead asennus, 6
   
 7. Tasoitteen kuivuttua, hio pinta hiekkapaperilla (P100-120). Pinta on nyt valmis tapetoitavaksi tai maalattavaksi.


Huomioon otettavaa asennuksessa

Jos käytät liian vähän vettä kostutukseen, kiinnittyvyys levypintaan huonontuu. Huolehdi siksi siitä, että suihkutat tarpeeksi vettä suojalistan koko alalle. Lämpötila ja ilmankosteus saattavat vaikuttaa kuivumisaikaan. Vettä ei pidä levittää sienellä, siveltimellä tai muulla vastaavalla, koska silloin liima voi hankautua irti.  Reunasuojalistan voi irrottaa, kostuttaa uudestaan ja asentaa paikalleen uudelleen ennen kuin se on kunnolla kiinnittynyt. Kun liima on kuivunut, sitä ei voi enää aktivoida uudestaan.

Reunasuojalistan voi tasoittaa tasoitteella 30 minuutin kuluttua. Tasoituksen voi myös tehdä myöhemmin.

Reunasuojalistaa ei pidä käyttää valmiiksi maalatulla tai tapetoidulla pinnalla. Gyproc AquaBead sopii kaikille Gyprocin kartonkipäällysteisille kipsilevyille (AquaBead L-Trim sopii vain 12,5 mm paksuisille kipsilevyille). Jos käytetään muita levyjä kuin vakiokipsilevyjä, tulee AquaBeadin tarttuvuutta levyyn kokeilla ennen työn jatkamista. AquaBeadia ei pidä käyttää Glasroc-komposiittilevyillä, Rigidur-kuitukipsilevyillä eikä Aquaroc-sementtilevyillä. 

Kulmasuojalistojen tasoitukseen suosittelemme Gyprocin ProMix Mega J -valmistasoitetta.

Pienten reikien paikkaus Gyproc Kipsilevypaikalla

Kipsilevyyn voi joskus tulla reikä esimerkiksi oven kahvan lujasta osumasta. Joskus myös vanhasta rasian reiästä voidaan haluta päästä eroon. Pieni reikä on kätevä korjata Gyproc Kipsilevypaikalla.

Suurten reikien ja pintavaurioiden korjaus remonttilevyllä

Suuri reikä tulee korjata kipsilevypalalla tai vaihtamalla koko kipsilevy. 

 

Video: Kipsilevyn saumaus ja tasoitus sekä kulmasuojaus

Huolella tehty ja viimeistelty tasoitus vaikuttaa levytyksen tiiveyteen ja ulkonäköön.