Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Kipsilevyjen saumaus ja pintakäsittely

Kipsilevyjen saumaus ja pintakäsittely

Saumassa sen salaisuus, sanovat rakentamisen ammattimiehet. Tällä he tarkoittavat, että Gyproc-kipsilevyjen saumaus on työvaihe, joka kannattaa tehdä huolella. Se vaikuttaa viimekädessä levytyksen tiiviyteen ja pinnoituksen ulkonäköön.

Käytä saumauksessa näissä ohjeissa mainittuja työkaluja ja tarvikkeita. Ne varmistavat työn sujumisen ja kestävän lopputuloksen. Työkaluja ja tarvikkeita saat kaikista hyvin varustetuista rakennustarvikeliikkeistä. Ennen saumausta on rakennuksen lämpötilan oltava +10 °C vähintään kahden viikon ajan. Kosteissa ja kylmissä olosuhteissa on lämmitysaikaa pidennettävä.

Kipsilevyjen tasoittaminen, saumaus ja pintakäsittely voidaan jakaa useampaan työvaiheeseen. Ennen kipsilevyjen saumausta kannattaa tehdä tarvittavat pohjustustyöt, jonka jälkeen saumaus toteutetaan sen mukaan, onko kyseessä reunaohennettu vai suora levysauma. Reunaohennettujen kipsilevyjen saumaus sujuu yleensä hieman helpommin kuin suorareunaisten kipsilevyjen saumaus, jossa työvaiheita tulee enemmän. Mikäli toinen sauma on suora ja toinen ohennettu, toimitaan suorareunaisten levyjen ohjeiden mukaan.

 

Kipsilevyseinän pinta voidaan tapetoinnin tai maalauksen sijaan myös rapata. Lue tästä ohjeet miten.

 

Video: Kipsilevyn saumaus ja tasoitus

Kipsilevyn saumaaminen käyttäen saumausnauhaa ja tasoittaminen valmistasoitteella. Lisäksi videossa näytetään kulmien suojaus käyttäen Aquabead kulmasuojanauhaa.

Katso muita Gyprocin asennusvideoita