Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Gyproc Lattiaratkaisut

Gyprocilta löytyy monenlaisia ratkaisuja erilaisia lattioita varten.

Gyproc Lattiaratkaisut

Gyproc levylattiat

Gyproc-lattiarakenne on kehitetty ala- ja välipohjiin sekä vanhojen lattioiden korjaamiseen. Rakenne soveltuu kaikenkokoiseen rakentamiseen. Perusideana on kaksinkertainen kipsilevykansi, jossa levykerrokset kiinnitetään laastilla tai liimalla yhtenäiseksi rakenteeksi. Molemmat levykerrokset ovat erittäin kovaa, lasikuidulla vahvistettua Gyproc GL 15 -lattialevyä. Vanhojen lattiapintojen korjauksessa käytetään tapauksesta riippuen kahta tai yhtä levykerrosta. 

Järjestelmäkuvaus

Kipsilevylattia voidaan rakentaa puu- tai teräskannatteisen rungon tai vanhan lattian päälle. Gyproc-lattia kestää hyvin sekä raskaita painoja että suuria pistekuormia. Kipsilevy ei syty eikä levitä tulta, joten lattia parantaa myös rakenteiden palonkestävyyttä. 

Lattiarakennevaihtoehtoja 

  • Kiinnitetty levylattia (2xGL 15 kiinnitetty harvalaudoitukseen) 
  • Kelluva lattia 
  • Lattialämmitysrakenne (3xGL 15) 
  • Debel-kerroslattia 
  • Märkätilan lattia (kaksi vaihtoehtoa) 

 

Märkätilan lattiarakenne

Märkätilalla tarkoitetaan huonetilaa, jonka lattiapinta joutuu tilan käyttötarkoituksen vuoksi vedelle alttiiksi ja jonka seinäpinnoille voi roiskua ja tiivistyä vettä (esim. kylpyhuone, suihkutila, sauna). Tällaisissa tiloissa tarvitaan aina vedeneristys, joka asennetaan viimeisenä lattiaan. Vedeneristyksenä käytetään sellaista vedeneristysjärjestelmää, jolla on VTT:n sertifikaatti.

Lautalattian korjaus

Lattiarakenteen muodostaa kaksi (tai yksi) levykerrosta, jotka liimataan toisiinsa ja kiinnitetään ruuvaamalla sekä liimaamalla vanhaan lattiaan. Levykerrosten määrä riippuu vanhan lattian jäykkyydestä ja kunnosta. Jos vanha lattia on erittäin epätasainen, se oikaistaan lattiatasoitteella ennen levytystä. Uuden lattian pinnoite voidaan valita lähestulkoon vapaasti.

Lattialämmitys

Gyproc-lattiarakenteeseen voi asentaa lämmityksen, joka tehdään joko sähkökaapelilla tai vesiputkella. Lattialämmitysratkaisu poikkeaa perusrakenteesta levy-yhdistelmien osalta. Päällimmäisen lattiakipsilevyn Gyproc GL 15 alle tehtävät levykerrokset voidaan tehdä vaihtoehtoisesti joko normaalista (GN 13) tai erikoiskovasta (GEK 13) sisäverhouslevystä tai lattiakipsilevystä (GL 15). Runkorakenne on samanlainen kuin peruslattiassa. Jos keskimmäiseen levykerrokseen sijoitettava lämmitysputki on ulkomitaltaan paksumpi kuin yksittäinen levy, voidaan yhdistämällä 6, 13 ja 15 mm paksuja levyjä tehdä putken ulkohalkaisijaa paksumpi levysuikalekerros. Suikalekerroksen paksuuden on kaikissa tilanteissa oltava aina lämmitysputken ulkohalkaisijaa suurempi.

Lämmityselementti asennetaan levykerrosten väliin asennettuun levysuikalekerrokseen. Suikaleiden
välisen uran leveys on vähintään 3 x lämmityselementin halkaisija. Tämän jälkeen ura täytetään joka kohdastaan ohennetulla kiviainespohjaisella laastilla, esim. remonttilaasti tai lattiatasoite.  Sähkölämmityskaapelin teho saa olla enintään 10 W/jm ja lämmityksen neliömetriteho enintään 100 W/m2.

Debel-kerroslattiajärjestelmä

Debel-kerroslattia on asuin-, majoitus-ja liiketiloihin soveltuva rakentamismalli. Ratkaisu perustuu kahteen pääkohtaan; kerroslattiaan ja talotekniikkatilaan/-komeroon. Kerroslattia on kantaviin välipohjien päälle tehty lattiarakenne, jossa on asennustila huoneiston taloteknisten järjestelmien vaakasuuntaisille putkille, kanaville, sähköjohdoille