Hero Image
Image
Ergonomiset järjestelmät

Ergonomiset järjestelmät

Gyproc on kehittänyt ratkaisuja, jotka tekevät asentamisesta nopeaa ja ergonomisempaa.

Ergonomiset järjestelmät

Erityisesti ammattiasentajien työkyvyn säilyttämiseksi on tärkeää, että tuotteiden asentaminen on ergonomista. Siksi Gyproc on kehittänyt ratkaisuja, jotka helpottavat myös asennustyötä ja tekevät siitä vähemmän rasittavaa.

 

Muista nämä ergonomiavinkit:

 

  • vältä raskaita käsin tehtäviä nostoja

  • kevennä taakkaa valitsemalle kevyet rakennusmateriaalit, kuten Gyproc-levyt

  • käytä apuvälineitä hyväksesi

  • nosta oikein 

 

ERGO®-levyt keventävät työtä

Suuresta osasta Gyproc-levyjä on saatavilla 900 mm leveä versio, jota kutsutaan ERGO®-levyksi. Nämä levyt on noin 25 % kevyempiä kuin tavalliset, 1200 mm leveät kipsilevyt, joten työergonomia paranee ja asennus nopeutuu. Kapeaa levyä on helpompi käsitellä ahtaissakin tiloissa, jolloin työ etenee nopeasti ja levyt kolhiintuvat vähemmän. Näkyvyys on parempi kapeamman levyn takaa ja selkä pysyy suorempana, joten työ on turvallisempaa. Myös asennuksessa syntyvä hukka pienenee. Kaiken kaikkiaan työ on vähemmän rasittavaa - asentajien kokema kuormittuminen eri ruumiinosissa on ERGO®-levyjä käsitellessä on jopa 40-60 % pienempi kuin normaalilla 1200 mm leveällä levyllä.

Gypsteel ERGOnomic -teräsrankajärjestelmät

Teräsranka on helppo asentaa, mutta Gypsteel-teräsranka on keveytensä vuoksi vieläkin ergonomisempi valinta. Työterveyslaitos on suorittanut tutkimuksen koskien Gypsteel-rangan asennusergonomiaa väliseinäasennuksessa. Tutkimuksella haluttiin selvittää asentajan kokemaa kuormittumista eri rankatyypeillä työskennellessä ja siinä verrattiin perinteistä rankaa Gypsteel-rankaan. Tutkimukset osoittivat selvästi, kuinka Gypsteel-rangat kuormittavat asentajan kehoa huomattavat vähemmän kuin perinteinen ranka - esimerkiksi selän alueella kohdistui 15 % vähemmän kuormitusta!