Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Gyproc Habito®

Mikä on Habito?

Gyproc Habito® on erityisen luja kartonkipintainen rakennuslevy, joka tarjoaa erinomaisen ripustuslujuuden ja iskunkestävyyden. Habito-levyllä on kipsikartonkilevyjen kaikkien aikojen paras jäykistyskapasiteetti ja levyn iskunkestävyys on jopa 10-kertainen tavallisiin kipsilevyihin verrattuna. Gyproc Habito -levy soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa vaaditaan erityistä kulutuskestävyyttä.

Gyproc-kipsilevyt on valmistettu kierrätettävistä luonnonmateriaaleista kipsistä, kartongista ja vedestä sekä pienestä määrästä lisäaineita. Uusien Gyproc-levyjen valmistuksessa voidaan käyttää kierrätyskipsiä, mikä ei heikennä valmistettavan levyn ominaisuuksia, mutta säästää luonnonvaroja ja edistää kokonaishiilihallintaa tuotteen elinkaariajattelussa.

 

Levyjen valmistus tapahtuu paikallisesti Kirkkonummen tehtaalla. Valmistus on ympäristöystävällistä: yhden kipsineliömetrin valmistus vastaa 1,93 kg hiilidioksidia. Vertailuna farkkujen valmistus vastaa 5,51 kg hiilidioksidia. Gyproc-tuotteilla on ympäristöluokitukset LEED ja BREEAM.

Puhtaan kipsilevyjakeen palauttaminen tehtaallemme Kirkkonummelle on osa rakennusalan yritysten ympäristönhallintaa ja auttaa säästämään jätekustannuksissa. Kuljetukset tehtaalta lähtevät aina täyteen lastattuina ja yhteistyössä ISOVERin kanssa, jolloin kuljetus voi sisältää kipsilevyjä ja villaa. Paikallinen tuotanto varmistaa lyhyet kuljetusmatkat.

Kestää elämää ja iskuja

Gyproc Habito-seinä on erittäin kestävä. Seinäpinta kestää vuosikaupalla uudenveroisena ja huoltokustannukset jäävät pieniksi. Habito-levyllä on kipsikartonkilevyjen kaikkien aikojen paras jäykistyskapasiteetti ja levyn iskunkestävyys on jopa 10-kertainen tavallisiin kipsilevyihin verrattuna.Reunaohennettu ja vaaleapintainen levy on helppo saumata ja pinnoittaa.

Gyproc Habito -levy soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa vaaditaan erityistä kulutuskestävyyttä, kuten keittiöt, tekniset tilat, autotallit, koulut, päiväkodit ja sairaalat. Habito soveltuu käytettäväksi myös märkätiloissa rankajaolla k600. Levyllä on EPD -ympäristöseloste, M1-sisäilmaluokitus ja CE-merkintä.Levyn paino on 12,2 kg/m2.

Ripusta vapaasti

Esineiden ripustaminen on nyt helppoa, kun yksinkertaisella levytyksellä tehty rakenne kantaa tavallisen puuruuvin varassa jopa 40 kilon kuorman. Nyt sinun ei tarvitse huomioida sisustusta vielä kodin rakennusvaiheessa ja voit helposti muuttaa jälkikäteen raskaiden ripustettavien huonekalujen ja esineiden paikkaa miettimättä, missä runkotolpat sijaitsevat.

Tekemällä kaksinkertaisen levytyksen ja lisäämällä ruuvien määrää, saadaan kuormituskapasiteettia kasvatettua vielä entisestään!

Mietit sitten keittiön raskaampien kaappien asettelua, kylpyhuoneen lokeroiden kiinnittämistä tai eteisen naulakoiden ripustamista niin Habito kyllä kestää.