Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Pintojen viimeistely

Gyproc-tasoitteilla lopputuloksena on paras mahdollinen pinta - vaativissakin kohteissa.

Pintojen viimeistely

Gyprocin ProMix -valmistasoitteet on optimoitu toimimaan Gyproc-levyjen ja saumanauhojen kanssa, jotta paras mahdollinen lopputulos vaativillekin pinnoille syntyy. Takuuvarman lopputuloksen saat, kun käytät kaikissa rakennusvaiheissa aitoja Gyproc-tuotteita: teräsrankoja, levyjä, ruuveja, saumanauhoja, tasoitteita ja laasteja.

Tuoteperheeseen kuuluu valmistasoitteiden lisäksi myös kolme kipsipohjaista laastia, sekä ratkaisut sisä- ja ulkokulmien suojaukseen. Tutustu valikoimaan ja saumausohjeisiin!

Valmistasoitteet

Gyproc ProMix -valmistasoitteet ovat erityisesti kehitetty Gyproc-levyjen saumaamiseen ja viimeistelyyn. Yhteensopivuus kartonkisaumanauhan kanssa on optimoitu, ja tuotteet on kehitetty jokaiseen työvaiheeseen sopiviksi, jotta lopputuloksena on paras mahdollinen pinta - vaativissakin kohteissa.

Kaikille Gyproc Valmistasoitteille on myönnetty Rakennustietosäätiön rakennusmateriaalien paras päästöluokitus, M1. 

Saumaus ja pintakäsittely

Saumassa sen salaisuus, sanovat rakentamisen ammattimiehet. Tällä he tarkoittavat, että Gyproc-kipsilevyjen saumaus on työvaihe, joka kannattaa tehdä huolella. Se vaikuttaa viimekädessä levytyksen tiiviyteen ja pinnoituksen ulkonäköön.

Käytä saumauksessa näissä ohjeissa mainittuja työkaluja ja tarvikkeita. Ne varmistavat työn sujumisen ja kestävän lopputuloksen. Työkaluja ja tarvikkeita saat kaikista hyvin varustetuista rakennustarvikeliikkeistä.

Ennen saumausta on rakennuksen lämpötilan oltava +10 °C vähintään kahden viikon ajan. Kosteissa ja kylmissä olosuhteissa on lämmitysaikaa pidennettävä.

Kipsilevyjen tasoittaminen, saumaus ja pintakäsittely voidaan jakaa useampaan työvaiheeseen. Ennen kipsilevyjen saumausta kannattaa tehdä tarvittavat pohjustustyöt, jonka jälkeensaumaus toteutetaan sen mukaan, onko kyseessä reunaohennettu vai suora levysauma. Reunaohennettujen kipsilevyjen saumaus sujuu yleensä hieman helpommin kuin suorareunaisten kipsilevyjen saumaus, jossa työvaiheita tulee enemmän. Mikäli toinen sauma on suora ja toinen ohennettu, toimitaan suorareunaisten levyjen ohjeiden mukaan.

Ennen kipsilevyn maalausta tai tapetointia kannattaa tehdä vielä huolellinen hionta ja pohjamaalaus hyvän lopputuloksen eli tasaisen ja kauniin pinnan varmistamiseksi.

Ohjeistus kipsilevyn saumaukseen ja pintakäsittelyyn

Saumaus on työvaihe, joka kannattaa tehdä huolella ja tarkkuudella sillä se vaikuttaa loppukädessä levytyksen tiiveyteen ja pinnoituksen ulkonäköön. Kattavatohjeet, opastukset ja esimerkit löydät meidän asennusohjeiden puolelta