Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Gyptone akustiikkaratkaisut

Gyptone-levyt tarjoavat useita mahdollisuuksia luovalle sisäkattoarkkitehtuurille.

Gyptone akustiikkaratkaisut

Gyptone-levyt tarjoavat useita mahdollisuuksia luovalle sisäkattoarkkitehtuurille, jossa on otettu huomioon myös sisäilma- ja huoneakustiikka. Gyptone-levyt ovat kestäviä, helppohoitoisia ja ne on helppo asentaa. Levyt on valmistettu luonnon materiaaleista ja ne ovat kierrätettäviä. Useat eri rei’ityskuviot ja muodot tarjoavat paljon mahdollisuuksia suunnitella tilalle oma erityinen ilme. Hyvässä sisäympäristössä on kaikki otettu huomioon, sekä korvalle että silmälle. 

Akustiikka ja Gyptone-levyt

Tilojen akustiikka ja ääniympäristö ovat tärkeitä tekijöitä hyvän ilmapiirin saavuttamisessa. Hyvän akustiikan tuntomerkki on miellyttävä äänitaso, jossa haittamelu absorpoituu ja olennainen ääni ymmärretään selkeästi.

Tämä tarkoittaa, että akustiikka- ja jälkikaiunta-aikavaatimukset vaihtelevat tilojen tarkoituksen ja käytön mukaan. Esimerkiksi luokkahuoneilla, konserttisaleilla ja asunnoilla on hyvin erilaiset akustiikkavaatimukset.

Kaikkien rei'itettyjen Gyptone-alakattolevyjen takapuolella on akustinen huopa. Se varmistaa osaltaan, että ääni absorpoituu tehokkaasti. Alakattoratkaisua on myös mahdollista tehostaa Gyptone-pintaisilla seinillä tai otsapinnoilla. Näin aikaansaadaan aina ratkaisu, jossa on optimaalinen akustiikka - riippumatta siitä, onko kyseessä äänistudio tai luentosali.

Ympäristöystävällinen materiaali

Gyptone-akustiikkalevyt mahdollistavat järkevän ja ympäristöystävällisen rakentamisen. Ne on Gyproc-kipsilevyjen tapaan valmistettu kipsistä, kartongista ja vedestä sekä pienestä määrästä lisäaineita.  Kipsi on tuote, joka osaksi louhitaan kipsikivenä ja joka osaksi syntyy savukaasujen puhdistuksen yhteydessä hiili-voimalaitoksissa. Käyttämämme kartonki valmistetaan kierrätyspaperista. Muita valmistuksessa käytettäviä raaka-aineita ovat muun muassa tärkkelys, vaahto sekä lasikuitu.

Uusia levyjä valmistettaessa voidaan seokseen lisätä myös kierrätyskipsiä. Puhtaan kierrätyskipsijakeen lisääminen ei heikennä valmistettavan levyn ominaisuuksia, mutta kierrätyskipsin käyttäminen valmistuksen yhteydessä säästää luonnonvaroja sekä edistää kokonaishallintaa tuotteen elinkaariajattelussa.

Sisäilma

Vietämme paljon aikaa sisätiloissa. Siksi on tärkeää, että sisäilma on hyvälaatuista. Hyvä sisäilmasto edellyttää sisäilma-asioiden huomioon ottamista suunnittelun, rakentamisen ja käytön kaikissa vaiheissa. Sen lopulliseen laatuun vaikuttavat monien muiden tekijöiden ohella sisätilojen rakennusmateriaalit. Rakennustietosäätiö on hyväksynyt Gyptone-akustiikkalevyt pintamateriaalien päästöluokkaan M1. Lataa tästä Gyptone-tuotteiden M1-hyväksyntä.

Lisää tietoa Gyptonesta: www.gyptone.fi

gyptone.fi

Gyptone toimittaa akustisia alakattojärjestelmiä, joissa yhdistyvät erinomainen design, dokumentoitu akustiikka ja palonkestävät ominaisuudet. Ne on rakennettu parantamaan sisätilojen laatua akustisella mukavuudella, hyvällä sisäilmalla sekä terveydenhuoltorakennusten, koulujen, toimistojen, hotellien ja yksityisten kotien mm. suunnittelulla. 

Lue lisää: www.gyptone.fi