Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Gyproc Muotorakenteet

Kevytrakennetekniikan avulla voidaan toteuttaa mitä monimuotoisimpia sisäseiniä ja -kattoja.

Gyproc Muotorakenteet

Kevytrakennetekniikan avulla voidaan toteuttaa mitä monimuotoisimpia sisäseiniä ja -kattoja. Muotorakenne saadaan aikaan kaarevan alusrakenteen ja taivutetun levyn avulla. 

Levy taivutetaan joko suoraan alusrakenteen tai erillisen muotin päälle. Levy taipuu rakenteen muotoon kostutettuna ja hyvin loivissa kaarissa myös kuivana. Gyproc-levyn voi taivuttaa joko poikittais- tai pitkittäissuuntaisesti. Muotorakenteisiin käytetään taivutussäteestä riippuen sisätiloissa Gyproc Normaalia, Gyproc Erikoiskovaa tai Gyproc Remonttilevyä ja kaarevien ulkoseinien ulkopinnoissa Gyproc GTS Tuulensuojaa.

Runkorakenteena voidaan käyttää yhtä hyvin puu- tai teräsrankoja. Taivutusperiaatteet ovat kummassakin samat. Ala- ja yläkisko tehdään kahdesta Gyproc SK 40/30 -profiilista. 

Kipsilevyjen taivutus

Gyproc-levyjen taivuttaminen niin seinä- ja kattopinnoissa kuin erilaisissa muotokappaleissa kaarevaan muotoon on helpompaa ja yksinkertaisempaa kuin miltä se kuulostaa. Menetelmän oppii nopeasti. Runkorakenteena voidaan käyttää yhtä hyvin puu- tai teräsrankoja. Taivutusperiaatteet ovat kummassakin samat.

Voit lukea lisää aiheesta meidän kipsilevyjen taivutus -sivuilta

Gyproc-levyjen taivutus

Järjestelmäkuvaus

Järjestelmä käsittää mm. levyjen taivutuksen kuivana suoraan rankarakennetta vasten. Pienin taivutussäde saadaan käyttäen 6,5 mm Gyproc Remonttilevyjä. Tasaisen pinnan varmistamiseksi kaariosissa käytetään tiheämpää runkotolppajakoa.