Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Gyproc Akustinen seinä

Olennainen osa hyvää sisätilaympäristöä on miellyttävä huoneakustiikka.

Gyproc Akustinen seinä

Olennainen osa hyvää sisätilaympäristöä on miellyttävä huoneakustiikka. Gyproc Akustinen Seinä on ratkaisu, jossa seinäalaa hyödynnetään osana huoneen äänenvaimennusta. Lopputuloksena ääneneristys- ja -vaimennusvaatimukset yhdistyvät esteettisesti näyttävään seinäpintaan. 

Gyproc Akustinen Seinä sopii kaikkiin tiloihin, joissa äänenvaimennuksella ja jälkikaiunta-ajalla on suuri merkitys. Järjestelmä vastaa tilaajien ja tilojen käyttäjien kiristyviin akustisiin vaatimuksiin, ja tarjoaa samalla uusia design-mahdollisuuksia seiniin ja kattoihin. 

Akustisen seinän perusratkaisut vaihtelevat osittain kuvioidusta seinäalasta täysin kuvioituun huoneelle asetetusta jälkikaiunta-aikavaatimuksesta riippuen. Gyproc Akustinen Seinä mahdollistaa joko tois- tai molemminpuoleisesti ääntä vaimentavan seinän. Seinäjärjestelmän joustavuuden vuoksi sitä voidaan käyttää niin uudisrakentamisessa kuin saneerauksessa. 

Gyproc Akustinen Seinä on kokonaisratkaisu, joka tarjoaa lisäksi mahdollisuuden esteettisesti hienoihin sisustusratkaisuihin. Laajasta Gyptone-tuotevalikoimasta voidaan valita seinään ja alakattoon erilaisia kuvioyhdistelmiä. Mahdollisuudet ovat rajattomat, vain mielikuvitus asettaa rajat! '

Lisätietoa Gyptone-tuotteista löydät internet-sivuilta www.gyptone.fi

Järjestelmäkuvaus

Gyproc Akustisen Seinän runko koostuu Gyproc XR -seinärungosta, jonka päälle on asennettu vaakarunko Z-profiileista. Ääntä vaimentava seinäosa levytetään osittain tai kokonaan Gyptone-akustiikkalevyillä. Seinä voidaan rakentaa toispuoleisesti tai molemminpuoleisesti vaimentavaksi. 

Luokkahuoneiden ja päiväkotien tavoitearvot jälkikaiunta-ajalle ja absorptioalalle täyttyvät käyttämällä alakattoja yhdessä seinäverhousten kanssa.

Yleisesti on suositeltavaa sijoittaa vähintään 10-15 % kokonaisabsorptioalasta seinille tai muille pystypinnoille täyttämään vaadittu jälkikaiunta-aikavaatimus huoneessa. Jotta voidaan varmistaa vielä tasaisempi absorptioalajakauma eri taajuusalueilla, on usein välttämätöntä yhdistää useita erilaisia vaimennusmateriaaleja huoneen pinnoilla. 

Useat ratkaisut sopivat käytettäväksi laajan Gyptone-levyvalikoiman kanssa. Gyptone-levyjen kiinnitys ja saumaustapa voidaan valita tuotevalikoimasta. Suosittelemme, että tiloihin tehdään jälkikaiunta-aikalaskelma tarvittavien äänenvaimennusmateriaalien selvittämiseksi.

Gyproc AP 25 ääneneristyksen parantamisessa

Akustiseen jousirankaan perustuvalla ääneneristysratkaisulla saadaan parannettua huoneistojen välista ääneneristystä jopa 20 dB*). Käytännössä parannus on huomattava, sillä esimerkiksi tämän jälkeen naapurissa voi rauhassa soittaa äänekasta musiikkia, tai katsoa elokuvaa, ilman etta ääni kantautuu naapuriin.

Akustinen jousiranka toimii rakenteessa jousen tavoin, vaimentaen äänta tehokkaasti. Lopullinen seinärakenteen äneneristysarvo muodostuu aina vanhan seinän ja uuden rakenteen yhdistelmästä. Rakennetta voidaan käyttää myös katossa. Kattoon asennettu rakenne parantaa niin ilma- kuin askelääneneristävyyttä yli 10 dB. Tällöin saadaan vaimennettua esimerkiksi pyykinpesukoneen, kuivausrummun tai voimakkaiden askelten ääni.

Gyproc Akustinen jousiranka AP 25
  • Puukoolaukseen kiinnitetään Gyprocin akustinen jousiranka AP 25, joka on kehitetty parantamaan rakenteiden ääneneristävyyttä
  • Ainutlaatuinen, sisäverhouslevyjen joustavaan kannatukseen tarkoitettu teräsprofiili
  • Toimii rakenteessa jousen tavoin ja vaimentaa ääntä tehokkaasti.
Akustinen jousiranka AP 25

Asennusohje: Akustinen jousiranka AP 25

Akustiseen jousirankaan perustuvalla ääneneristysratkaisulla saadaan parannettua huoneistojen välista ääneneristystä jopa 20 dB.