Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Gyproc Akustinen seinä

Olennainen osa hyvää sisätilaympäristöä on miellyttävä huoneakustiikka.

Gyproc Akustinen seinä

Olennainen osa hyvää sisätilaympäristöä on miellyttävä huoneakustiikka. Gyproc Akustinen Seinä on ratkaisu, jossa seinäalaa hyödynnetään osana huoneen äänenvaimennusta. Lopputuloksena ääneneristys- ja -vaimennusvaatimukset yhdistyvät esteettisesti näyttävään seinäpintaan. 

Gyproc Akustinen Seinä sopii kaikkiin tiloihin, joissa äänenvaimennuksella ja jälkikaiunta-ajalla on suuri merkitys. Järjestelmä vastaa tilaajien ja tilojen käyttäjien kiristyviin akustisiin vaatimuksiin, ja tarjoaa samalla uusia design-mahdollisuuksia seiniin ja kattoihin. 

Akustisen seinän perusratkaisut vaihtelevat osittain kuvioidusta seinäalasta täysin kuvioituun huoneelle asetetusta jälkikaiunta-aikavaatimuksesta riippuen. Gyproc Akustinen Seinä mahdollistaa joko tois- tai molemminpuoleisesti ääntä vaimentavan seinän. Seinäjärjestelmän joustavuuden vuoksi sitä voidaan käyttää niin uudisrakentamisessa kuin saneerauksessa. 

Gyproc Akustinen Seinä on kokonaisratkaisu, joka tarjoaa lisäksi mahdollisuuden esteettisesti hienoihin sisustusratkaisuihin. Laajasta Gyptone-tuotevalikoimasta voidaan valita seinään ja alakattoon erilaisia kuvioyhdistelmiä. Mahdollisuudet ovat rajattomat, vain mielikuvitus asettaa rajat! '

Lisätietoa Gyptone-tuotteista löydät internet-sivuilta www.gyptone.fi

Järjestelmäkuvaus

Gyproc Akustisen Seinän runko koostuu Gyproc XR -seinärungosta, jonka päälle on asennettu vaakarunko Z-profiileista. Ääntä vaimentava seinäosa levytetään osittain tai kokonaan Gyptone-akustiikkalevyillä. Seinä voidaan rakentaa toispuoleisesti tai molemminpuoleisesti vaimentavaksi. 

Luokkahuoneiden ja päiväkotien tavoitearvot jälkikaiunta-ajalle ja absorptioalalle täyttyvät käyttämällä alakattoja yhdessä seinäverhousten kanssa.

Yleisesti on suositeltavaa sijoittaa vähintään 10-15 % kokonaisabsorptioalasta seinille tai muille pystypinnoille täyttämään vaadittu jälkikaiunta-aikavaatimus huoneessa. Jotta voidaan varmistaa vielä tasaisempi absorptioalajakauma eri taajuusalueilla, on usein välttämätöntä yhdistää useita erilaisia vaimennusmateriaaleja huoneen pinnoilla. 

Useat ratkaisut sopivat käytettäväksi laajan Gyptone-levyvalikoiman kanssa. Gyptone-levyjen kiinnitys ja saumaustapa voidaan valita tuotevalikoimasta. Suosittelemme, että tiloihin tehdään jälkikaiunta-aikalaskelma tarvittavien äänenvaimennusmateriaalien selvittämiseksi.