Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Gyproc Akustinen seinä

Olennainen osa hyvää sisätilaympäristöä on miellyttävä huoneakustiikka. Gyproc Akustinen Seinä on ratkaisu, jossa seinäalaa hyödynnetään osana huoneen äänenvaimennusta. Lopputuloksena ääneneristys- ja -vaimennusvaatimukset yhdistyvät esteettisesti näyttävään seinäpintaan. 

Gyproc Akustinen Seinä sopii kaikkiin tiloihin, joissa äänenvaimennuksella ja jälkikaiunta-ajalla on suuri merkitys. Järjestelmä vastaa tilaajien ja tilojen käyttäjien kiristyviin akustisiin vaatimuksiin, ja tarjoaa samalla uusia design-mahdollisuuksia seiniin ja kattoihin. 

Akustisen seinän perusratkaisut vaihtelevat osittain kuvioidusta seinäalasta täysin kuvioituun huoneelle asetetusta jälkikaiunta-aikavaatimuksesta riippuen. Gyproc Akustinen Seinä mahdollistaa joko tois- tai molemminpuoleisesti ääntä vaimentavan seinän. Seinäjärjestelmän joustavuuden vuoksi sitä voidaan käyttää niin uudisrakentamisessa kuin saneerauksessa. 

Gyproc Akustinen Seinä on kokonaisratkaisu, joka tarjoaa lisäksi mahdollisuuden esteettisesti hienoihin sisustusratkaisuihin. Laajasta Gyptone-tuotevalikoimasta voidaan valita seinään ja alakattoon erilaisia kuvioyhdistelmiä. Mahdollisuudet ovat rajattomat, vain mielikuvitus asettaa rajat! 

Lisätietoa Gyptone-tuotteista löydät internet-sivuilta www.gyptone.fi

Järjestelmäkuvaus

Gyproc Akustisen Seinän runko koostuu Gyproc XR -seinärungosta, jonka päälle on asennettu vaakarunko Z-profiileista. Ääntä vaimentava seinäosa levytetään osittain tai kokonaan Gyptone-akustiikkalevyillä. Seinä voidaan rakentaa toispuoleisesti tai molemminpuoleisesti vaimentavaksi. 

Luokkahuoneiden ja päiväkotien tavoitearvot jälkikaiunta-ajalle ja absorptioalalle täyttyvät käyttämällä alakattoja yhdessä seinäverhousten kanssa.

Yleisesti on suositeltavaa sijoittaa vähintään 10-15 % kokonaisabsorptioalasta seinille tai muille pystypinnoille täyttämään vaadittu jälkikaiunta-aikavaatimus huoneessa. Jotta voidaan varmistaa vielä tasaisempi absorptioalajakauma eri taajuusalueilla, on usein välttämätöntä yhdistää useita erilaisia vaimennusmateriaaleja huoneen pinnoilla. 

Useat ratkaisut sopivat käytettäväksi laajan Gyptone-levyvalikoiman kanssa. Gyptone-levyjen kiinnitys ja saumaustapa voidaan valita tuotevalikoimasta. Suosittelemme, että tiloihin tehdään jälkikaiunta-aikalaskelma tarvittavien äänenvaimennusmateriaalien selvittämiseksi.

Akustinen jousiranka AP 25

Asennusohje: Akustinen jousiranka AP 25

Akustiseen jousirankaan perustuvalla ääneneristysratkaisulla saadaan parannettua huoneistojen välista ääneneristystä jopa 20 dB*).