Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Tuulettuva, rapattu julkisivujärjestelmä

Aquaroc® on lasikuitumatolla vahvistettu sementtilevy. Levyn pinta on luja, sileä ja käsitelty huokoisuuden minimoimiseksi joten se soveltuu erinomaisesti rappausalustaksi julkisivurakenteisiin. 

Aquaroc-julkisivulevy

Aquaroc® on lasikuitumatolla vahvistettu sementtilevy. Levyn pinta on luja, sileä ja käsitelty huokoisuuden minimoimiseksi joten se soveltuu erinomaisesti rappausalustaksi julkisivurakenteisiin. Levy ei vety kastuessaan levy-ytimen polystyreenin ansiosta. Levyn sivut ovat suorareunaisia (ilman ohennusta).

Levyn ominaisuudet:

  • Aquaroc®-julkisivulevyn koko 900 x 1200 mm
  • Paksuus 12,5 mm
  • Kevyt ja helppo käsitellä 900x1200 levykoko painaa vain 14,6 kg
  • Kosteuden ja säänkestävä.  Alhainen veden imeytyminen.
  • Iskunkestävyys (Brinell > 42 N/mm2) on suurempi kuin erikoiskovilla kipsilevyillä
  • Parantaa ulkoseinärakenteen ääneneristystä
  • Kuuluu rakennustarvikeluokkaan A2-s1,d0 (palamaton)
  • Vesihöyryä läpäisevä
  • Helppo asentaa ja työstää

 

Järjestelmäkuvaus

Aquaroc – julkisivujärjestelmä on kosteusteknisesti varma ja kestävä. Järjestelmä muodostuu Aquaroc sementtilevyistä, Aquaroc ATR 30 tuulettuvista ruoteista ja kulmaprofiileista, joista muodostuu luja ja yhtenäinen rappausalusta. Rakenteessa käytetään lisäksi korkean korroosionkestoluokan C4 mukaisia Aquaroc ruuveja. Rappaustyöt tehdään käyttäen Weber-rappaustuotteita. Rakennejärjestelmä on läpäissyt TTY:llä tehdyt ankaria suomalaisia sääolosuhteita vastaavat testit.  

Suunnittelu- ja asennusohje

Aquaroc-julkisivujärjestelmän suunnittelu- ja asennusohje on tarkoitettu ammattilaisille, jotka pystyvät soveltamaan annettuja ohjeistuksia, ymmärtämään niihin liittyvät rajoitukset, sekä ottamaan vastuun niiden soveltamisesta erityyppisten rakennuksien suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Suunnittelu- ja asennusohje koostuu järjestelmässä käytettävien materiaalien tuotekuvauksista, asennuksesta, varastoinnista sekä valmiin rakenteen huolto- ja kunnossapito-ohjeesta.

Suunnittelu- ja asennusohjeen lopusta löytyy julkisivurakenteiden ohjeelliset rakennedetaljit. Liitteet AS-tunnuksella käsittää teräsprofiililla ja AW-tunnuksella puurimoituksella toteutetun seinärakenteen rakennedetaljit.