Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Äänitekninen tiivistys

Toteuta äänieristys oikein

Gyprocilta löydät laajan valikoiman ratkaisuja rakennuksen äänieristykseen. Äänieristeet voidaan valita niin, että ne sopivat huoneen ulkonäköön ja tarvittaessa myös parantavat rakenteiden paloturvallisuutta. Miellyttävän huoneakustiikan voi toteuttaa esimerkiksi Gyprocin akustisella seinäratkaisulla tai valitsemalla akustisesti tilaan sopivan sisäkaton. Rakenteiden ääneneristyskykyyn vaikuttavia seikkoja ovat esimerkiksi rakenteiden tiiviys ja kiinnittäminen, sekä käytettävän äänieristeen materiaali.

Äänitekninen tiivistys

Rakennusosan ääneneristystason saavuttamiseksi on tärkeää tehdä oikeanlainen äänitekninen tiivistys kaikissa liittymissä. Tiivistys varmistaa, ettei saumassa esiinny rakojen kautta tapahtuvia ilmavuotoja.

Äänitekninen tiivistys voidaan vaihtoehtoisesti tehdä käyttämällä tässä esitettyjä menetelmiä tai päällimmäiseen levyyn muodostetulla kittisaumalla. Myös saumanauhan ja tasoitteen käyttö tiivistykseen on mahdollista. Tällöin sallittu liikevara on pienempi kuin kittisaumalla.

Ratkaisumme äänitekniseen tiivistykseen

Gyproc ACOUnomic on rakenteiden tiivistämiseen tarkoitettu järjestelmä. Valikoima sisältää akustiseen tiivistykseen tarkoitettuja kiskoja väliseinä- ja sisäkattoasennuksiin. Akustinen tiivistys saadaan aikaan profiileihin liimatuilla EPDM-kumitiivisteillä. Tämä takaa optimaalisen tiivistyksen koko rakennuksen eliniäksi. Tällä järjestelmällä saavutetaan ääneneristysluokat 40 - 65 dB.

Gyproc ACOUnomic ratkaisu

Gyproc SKP -kiskoissa on valmiina 4 mm:n polyeteeninauha. Esimerkiksi puurankaseinissä voidaan vaihtoehtoisesti käyttää irtorullina saatavaa Gyproc GPD Polyeteeninauhaa. Käytettynä yksin tätä tiivistystä saavutetaan ääneneristysluokka 35 dB. Kiskot asennetaan vaaka- ja pystysuoria rakenteita vasten.

Gyproc SKP-kisko ratkaisu

Akustista tiivistysmassaa ja GPD-polyeteeninauhaa käytetään niin puu- kuin teräskiskojen kanssa ääneneristysvaatimuksen ollessa vähintään 40 dB. Ääneneristysluokassa 40-44 dB riittää toisen seinäpuolen tiivistäminen. Yli 44 dB:n ääniluokassa tulee tiivistys tehdä seinän molemmin puolin.

Gyproc GDP-polyteeninauha ratkaisu

Joustavat saumat mahdollistavat rakenteiden pienet muodonmuutokset ilman halkeilua. Joustavat saumat tulee kiinnittää vain kahdelta sivulta. Jotta estetään sauman kiinnittyminen kolmannelta sivulta, tulee käyttää esim. pyöreää täytelistaa sauman pohjassa. Tarvittaessa suurempaa joustovaraa puu- tai teräsrungolla käytetään taipumavaraliitoksia ja liikuntasaumoja.

Joustavat saumat