Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Uusi Glasroc® GTX 9 Tuulensuojalevy

Ensiluokkainen tuulensuojajärjestelmä antaa rakenteelle 6 kk säänkestävyyden ilman julkisivuverhousta.

 

Glasroc GTX 9 Tuulensuojalevy

Suomessa kehitetty tuulensuojajärjestelmä suomalaisiin oloihin

Mahdollisten ilmastonmuutosten myötä kasvava kosteusrasitus sekä rakennus- ja kiinteistöalaa vaivanneet kosteusongelmat asettavat  tuulensuojajärjestelmille yhä tiukempia vaatimuksia. Asiakkaidemme keskuudessa on ollut havaittavissa selvä kysynnän kasvu entistä  laadukkaampiin ja kestävämpiin tuotteisiin. Tämän vuoksi Gyproc on kehittänyt uuden lasikuituhuopapintaisen Glasroc GTX 9 Tuulensuojalevyn.

Glasroc GTX 9 Tuulensuojalevy on Suomessa kehitetty ja valmistettu suomalaisen ilmaston vaatimuksiin. Levy on helposti työstettävä ja mittatarkka ja rakenteensa ansiosta se soveltuu hyvin kosteusteknisesti vaativiin olosuhteisiin. Levyn pintarakenne muodostuu lasikuitumatoista ja kipsiydin on lasikuituvahvistettu ja impregnoitu.

Huippuluokan tuulenpitävyys ja H2-luokan kosteussuoja 

Seinän ulko-osan (julkisivupinta, tuuletusväli ja tuulensuoja) liittymineen tulee olla säänkestävä ja siksi Glasroc GTX  Tuulensuojajärjestelmässä on huomioitu tarkasti nurkka- ja liitosdetaljit. Tiivistämiseen käytetään Glasroc GST Tiivistysteippiä, jonka tartunta- ja muodonmuutoskyky, pitkäaikaiskestävyys ja ilmanpitävyys on testattu laboratoriotestein. Glasroc GST Tiivistysteipillä tiivistetyt liitokset ovat sade- ja ilmatiiviitä, joten rakenne säilyy energiatehokkaana ja kosteudenkestävänä koko käyttöikänsä ajan. 

Glasroc GTX Tuulensuojalevyllä on testatusti alhainen veden imeytyminen. CE-merkinnän mukainen luokka on H2 (EN 15283), jossa veden imeytyminen levyyn on alle 10 %. Järjestelmää käyttämällä vältytäänkin kosteusvaurioilta sekä rakentamisen aikana että koko rakennuksen käyttöiän. 

Täydellinen tuulensuojalevyjärjestelmä

Glasroc GTX Tuulensuojajärjestelmään kuuluvat Glasroc GTX 9 Tuulensuojalevyn lisäksi tukemattomien saumojen taakse tuleva Gyproc T-tukilista, Glasroc GST Tiivistysteippi (60mm ja 100mm) sekä korroosiosuojatut Glasroc Ruuvit. Glasroc GTX Tuulensuojajärjestelmä on testattu teräs- ja puurunkoisissa ulkoseinissä ja se täyttää tiukentuneet kosteudenkestävyys- ja energiatehokkuusvaatimukset. 

Tuulitiiviyden ja kosteusvarmuuden ansiosta Gyproc takaa rakenteelle 6 kuukauden säänkeston. Sen ansiosta julkisivu voidaan jättää verhoamatta vaikkapa talven ajaksi. Tämä tuo joustavuutta rakennusprosessiin ja sen aikatauluttamiseen. 

EPD-verifioitu levy

Glasroc GTX 9 -levyt ovat täysin kierrätettäviä ja myös niiden valmistukseen käytetään luonnonkipsin lisäksi puhdistettua kierrätyskipsiä.

Glasroc GTX 9 Tuulensuojalevyn ympäristövaikutukset on selvitetty ja levy on EPD-verifioitu. Kansainvälisten ympäristösopimusten mukainen EPD-sertifikaatti osoittaa että Glasroc GTX 9 -levyn ympäristövaikutukset ovat vähäisiä koko elinkaaren ajan.

Ihanneratkaisu ulkoseiniin

Glasroc GTX Tuulensuojajärjestelmä soveltuu kaikkiin kohteisiin pientaloista kerrostaloihin ja sitä voidaan käyttää myös Joutsenmerkityissä rakennuksissa. Glasroc GTX on nykyaikainen ja teknisesti varma ratkaisu, joka vastaa tulevaisuuden vaatimuksiin rakennuskohteissa ja antaa rakentajalle joustoa aikataulujen suhteen. 

Lisätietoa

Levymitat ja muut tarkemmat tiedot löytyvät GTX9 Tuulensuojalevyn tuotesivuilta tai pdf-tuotekortista jonka voit ladata käyttöösi.  Asennusohjeet puolestaan löydät täältä. 

 
 
 
 

 

 

Gyproc THERMOnomic -teräsrunkoinen ulkoseinä

Gyproc THERMOnomic -teräsrunkoinen ulkoseinä

Järjestelmä koostuu termorei’itetyistä THERMOnomic -teräsprofiilista, joka on levytetty Gyproc Glasroc GTX -tuulensuojalevyllä ulkopuolelta ja Gyproc-kipsilevyllä sisäpuolelta. Pystyrungon sisäpuolisella vaakarungolla Z-profiileista saadaan sisäpuolelle lisäeristys eikä höyrynsulkua tarvitse rei´ittää rasioiden kohdalla.

  • Hyvä säänkestävyys ilman ulkoverhousta. Takaamme rakenteelle 6 kuukauden säänkeston ilman ulkoverhousta.
  • Hyvä mittatarkkuus
  • Hyvä vastustuskyky kosteuden vaikutuksia vastaan
  • Hyvät lämpötekniset, palo- ja äänitekniset ominaisuudet
  • 100% kierrätettävä
  • Nopea ja kuiva asennus
Puurunkoinen ulkoseinä rakennetaan perinteiseen tapaan käyttäen Glasroc GTX -levyä tuulensuojana ja levyttämällä sisäpuolella Gyproc-kipsilevyllä.

Puurunkoinen ulkoseinä käyttäen Glasroc GTX -levyä tuulensuojana

Puurunkoinen ulkoseinä rakennetaan perinteiseen tapaan käyttäen Glasroc GTX -levyä tuulensuojana ja levyttämällä sisäpuolella Gyproc-kipsilevyllä. Pystyrungon sisäpuolisella 50x50 mm vaakarungolla saadaan sisäpuolelle lisäeristys eikä höyrynsulkua tarvitse rei`ittää sähkörasioiden takia.

  • Hyvä säänkestävyys ilman ulkoverhousta. Takaamme rakenteelle 6 kuukauden säänkeston ilman ulkoverhousta.
  • Perinteinen ja tuttu rakennustapa
  • Hyvät lämpötekniset, palo- ja äänitekniset ominaisuudet

Asennusohjeet

Asennusohjeet voit ladata täältä.