Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Seinäpinnan korjaus remonttilevyllä

Gyproc GSE6 Remonttilevy on ohut puu- ja kiviseinien uudelleen pinnoitukseen kehitetty erikoislevy, joka tarjoaa nopean ja yksinkertaisen tavan seinäpinnan korjaukseen. Vanhaa verhousta ei tarvitse repiä pois. Puutalossa levyt ruuvataan suoraan vanhan seinäpinnan päälle, kivitalossa kiinnitykseen käytetään Gyproc-laastia tai tarkoitukseen soveltuvaa liimaa.
 

Kiviseinän remontointi

(esim. betoni-, tiili-, kevytbetoni- ja harkkoseinät)

Esityö 

Seinäpinnasta poistetaan vain irtonainen pinnoite ja rapautumat. Pöly harjataan pois. Maalatut pinnat puhdistetaan liasta ja rasvasta kristallisoodalla tai vastaavalla.

Kiinnitys 

Levyt kiinnitetään laastilla tai liimalla. Tarvittaessa levyt tuetaan laastin tai liiman kuivumisen ajaksi. Kevytbetoni- ja harkkoseinissälevyt tuetaan nauloilla, betoni- tai tiiliseinissä lyöntitulpilla.

 

Puuseinän remontointi

(esim. avosaumaiset puulevyseinät, lauta- ja hirsiseinät ja pahvilla pinnoitetut puuseinät)

Esityöt

Vanhat tapetit ja aluspahvit voi jättää levytyksen alle. Vain pahimmat repeämät ja pullistumat irroitetaan. Maalatut pinnat puhdistetaan liasta ja rasvasta kristallisoodalla tai vastaavalla, kun käytetään laasti/liimakiinnitystä.

Kiinnitys

Levyt kiinnitetään ruuveilla, laastilla, liimalla tai niiden yhdistelmillä, jolloin käytetään esim. ruuveja ja Gyproc G66 -laastia tai liimaa.


 

Pienten reikien paikkaus Gyproc Kipsilevypaikalla

Kipsilevyyn voi joskus tulla reikä esimerkiksi oven kahvan lujasta osumasta. Joskus myös vanhasta rasian reiästä voidaan haluta päästä eroon. Pieni reikä on kätevä korjata Gyproc Kipsilevypaikalla.

Kulmien oikaiseminen ja lohkeaminen korjaaminen