Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Kipsilevyn leikkaus

Kipsilevyjen varastointi ja käsittely

Kipsilevyt on varastoinnin, käsittelyn ja rakentamisen aikana suojattava haitalliselta kastumiselta. Rakennekosteuden on annettava kuivua tai rakenteita on kuivatettava riittävästi, ennen kuin ne peitetään kuivumista hidastavalla ainekerroksella tai pinnoitteella. Tarvittaessa levyjä on kuivatettava - kosteutta ei saa jäädä kätköön kerrosten tai pintojen alle. Taipumien välttämiseksi tärkeää on myös hyvä tukeminen.

Kipsilevyn kuljetus, kuormaus ja purku

Kipsilevyt tulee kuljettaa katetuilla autoilla siten, että ne ovat kuljetuksen jälkeen kuivia sääolosuhteista riippumatta. Jos kuormaus tai purku tapahtuu sadesäällä, on huolehdittava siitä, että levyt altistuvat sateelle mahdollisimman vähän. Toimi näin:

  • Älä jätä levynippuja ulos.
  • Peitä taakat väliaikaisella suojalla trukki- tai nosturisiirroissa auton ja varaston välillä.
  • Keskeytä kuormaus/purku voimakkaiden sadekuurojen ajaksi.
  • Tilaa levyniput muovihuputettuina. Levyihin kohdistuvat sademäärät jäävät tällöin niin pieniksi, että levyt voivat ilman erikoistoimenpiteitä kuivua varastossa tai rakennuksessa.

Levyjen varastointi

Varastoi levyt suorina aluspuiden päälle. Peitä ne ulkona, älä paketoi. Estä sadevettä kerääntymästä nippujen alle ja järjestä kunnollinen tuuletus peitteen alle, jotta maakosteus kuivuu. Vältä pitkäaikaista varastointia työmaaoloissa. Se saattaa altistaa levyt haitalliselle kastumiselle. Suositeltaa on tilata sisäverhoukseen käytettävät kipsilevyt työkohteeseen siten, että ne voidaan heti siirtää ja varastoida sisätiloihin.

Levyjen siirto

Kevyin ja kätevin tapa siirtää kipsilevyjä on Gyproc-kantokahvat. Kantokahvoilla useammankin kipsilevyn siirtäminen kerralla luontuu työparilta. Kumipäällysteiset pinnat varmistavat tukevan otteen levyihin.

Loveukset

Sahaa lyhyt sivu pienihampaisella sahalla. Leikkaa pitkän sivun pintakartonki Gyproc-veitsellä. Taita levy ja leikkaa takakartonki.

Työstäminen veitsellä

Leikkaa pintakartonki Gyproc-veitsellä. Taita levy ja leikkaa takakartonki.

Työstäminen Gyproc-kaistaleikkurilla

Säädä leikkuri ja vedä sitä levyn reunaa pitkin. Taita levy. Kaistaleikkuri helpottaa kapeiden kaistojen leikkaamista kipsilevystä nopeasti ja tarkasti.

Leikatun reunan viiste

Viistehöylällä tehdään suorareunaisen levyn reunaan viiste esim. akustiikkalevyn viistettyä reunaa vasten. Gyproc Viistehöylä varmistaa tasalaatuisen työjäljen. Viillä levyyn pieni viiste 45° kulmassa. Moitteeton viiste helpottaa levyjen saumaamista ja pinnoittamista.

LVISA-aukot

Käytä Gyproc Reikäraspia isojen tai muodoltaan mielivaltaisten aukkojen tekoon.

Koneellinen ruuvaus

Käytä ruuvien kiinnittämiseen koneellista ruuvinväännintä.