Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Märkätilan rakentaminen

Kipsilevy on mainio märkätilojen rakennusmateriaali. Märkätilalla tarkoitetaan huonetilaa, jonka lattiapinta joutuu usein vedelle altiiksi ja vettä voi roiskua seinille. Laatoitus ei ole koskaan vesitiivis, ja siksi märkätilojen vedeneristys sekä levysaumojen, liitoksien ja läpivientien tiivistykset on tehtävä erittäin huolellisesti ennen pintamateriaalin kiinnittämistä. Käytä pinnoitteena kaakelilaattoja, klinkkeri- tai luonnonkivilaattoja sekä muovimattoa hitsatuin saumoin.

Gyproc-levyä on turvallista käyttää pientaloissa, rivi- ja kerrostalojen asuntokohtaisissa märkätiloissa sekä sosiaali- ja majoitustilojen kylpyhuone-, suihku- ja sauna- tai vedenkäytöltään näihin verrattavissa tiloissa.

Märkätilan remontointi

Kun korjaat, remontoit tai saneeraat märkätiloja, niiden rakentaminen Gyproc-levyrakenteisena noudattaa pääpiirteittäin uudisrakentamisen ohjeita. Olennaisen tärkeää on tutkia ja selvittää, ovatko rakenteet kärsineet kosteusvaurioita. Avaa ja pura rakenteita riittävästi - mieluummin liikaa kuin liian vähän!

Pyri jo suunnitteluvaiheessa ottamaan märkätila huomioon erityisen tarkasti. Pienikin virhe saattaa myöhemmin aiheuttaa suurta vaivaa.