Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Kipsilevyseinän pohjustus

  1. Tarkista, että ruuvien kannat ovat levyn pintatasoa syvemmällä ja peitä kannat saumatasoitteella. Levitä tasoite lastalla aivan levypintaa myöten niin, että naulan tai ruuvin kannan painama syvennys täyttyy.

     
  2. Tasoita levypintaan rakennustyön aikana mahdollisesti syntyneet pienet reiät ja kolhut saumatasoitteella. Käytä leveää lastaa ja pyri vetämään tasoite aivan levypinnan tasalle. Käytä suuria kerrospaksuuksia ja täyttöjä vaativissa pohjustustöissä Gyproc-kipsilaastia G66.

     
  3. Niin sanotulla osittaisella ylitasoituksella voit korjata esim. levytyksen painumat, lohkeamat ja hammastukset. Levitä tasoitetta tasaisesti leveällä lastalla koko korjattavan alueen yli. Älä levitä kerralla liian paksuja kerroksia.

Valitsenko valmistasoitteen vai kipsipohjaisen laastin?

Valmistasoitteet:
Tasalaatuisia polymeerisideaineisia valmistasoitteita voi käyttää suoraan purkista. Voit käyttää vain tarvitsemasi määrän tasoitetta ja sulkea purkin odottamaan seuraavaa kertaa, joten nillä on pieni hukka. Käytä valmistasoitetta  käytettäessä kartonkisaumanauhaa sekä osa- ja ylitasoitukseen sekä pienten kolojen (= muutaman millimetrin kerrospaksuudet) paikkaukseen. Valmistasoitteet kovettuvat kuivuessaan, kun vesi haihtuu niistä. Anna tasoitekerroksen kuivua täysin ennen uutta tasoitekerrosta.

Kipsipohjaiset laastit:
Kipsipohjaiset laastit ovat jauheen muodossa ja niihin lisätään paikan päällä puhdas, viileä vesi. Ne kovettuvat veden reagoidessa kipsin kanssa ja kovettumisnopeuteen vaikuttaa vain aika. Laastimassaa sekoitettaessa on arvioitava laastimäärä, joka ehditään käyttää ennen sen kovettumista. Käytä kipsipohjaisia laasteja seinien oikaisuun (muutaman sentin kerrospaksuudet), kipsilevyjen liimaukseen sekä rappauksen ja kipsilevyjen vaurioiden korjaamiseen. Älä käytä tuotetta ohuisiin pintatasoituksiin,  kuivumalla kovetettujen tasoitteiden päälle eikä lattialevyjen liimaukseen. Kipsilaastista haihtuu vain vähän vettä ja kutistumat jäävät pieniksi.