Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Kipsilevyjen maalaus ja tapetointi

Viimeistele levypinnat ennen maalausta tai tapetointia hiomalla ne kuivahiontapaperilla, karkeus 100–120. Saumaa levyjen väliset saumat. Tasoita tai paikkaa rikkinäiset pinnat ja kittaa ruuvien kannat. Tarkista myös, että levypinnat ovat tasaisia ja puhtaita. Jos käytät ohuita ja kuultavia pinnoitteita, tasoita ja hio alusta erittäin sileäksi, ja pohjamaalaa lopullisen pinnan sävyiseksi.

Suojaudu hiontapölyltä käyttämällä hengityssuojainta ja suojalaseja. Käyttämällä Abranet-hiomajärjestelmäämme, hiominen voidaan suorittaa nopeammin ja lähes pölyttömästi. Hiomakonetta käytettäessä on varottava, että kartonki ei vaurioidu. Hiomakoneen laikan tulee olla nivelöity siten, että se hioo levyn suuntaisesti.

Tapetoitaessa suositellaan tasoitepinnan ja näkyvien levypintojen pohjamaalausta. Tapetointivaiheessa tulee seurata tapettivalmistajan ohjeita työsuorituksen ja tapetointiolosuhteiden suhteen. Tapetoitaessa huoneen lämpötilan tulee olla n. +18–20C. Aikaisemmin maalattu pinta pestään pintaan soveltuvalla maalipesuaineella, huuhdotaan huolellisesti ja annetaan kuivua. Irtoava maali poistetaan mekaanisesti ja kovat, kiiltävät maalipinnat hiotaan.