Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Gyptone D2 -piilokiinnitysjärjestelmän asennusohjeet

Gyptone D2 -reunamuodolla eli piilokiinnitysjärjestelmällä syntyy sopusointuinen alakatto, jonka entistä näkymättömämpi levyjen välinen sauma antaa tilalle viimeistellyn ilmeen.  Gyptone D2 -järjestelmässä kipsilevyn reuna asennetaan suoraan piilokiinnitysjärjestelmään. Näin katosta tulee lujempi ja tukevampi. Lisäksi levyt pystyvät kantamaan esimerkiksi upotettujen valaisimien kuormaa aina yhteen kiloon saakka.

Gyptone D2 -järjestelmällä katon asennus käy nopeammin ja helpommin, kun levyjä ei kiinnitetä metalliprofiilein. Niitä on helpompi leikata ja muotoilla veitsellä. Lopputuloksena on luja ja kestävä akustinen alakatto, jonka ulkonäkö on kaunis ja käyttöikä pitkä. Luonnollisesti katolla on kaikki ne käytännölliset ja ympäristöä säästävät ominaisuudet, jotka kipsilevy jo itsessään sisältää.

Asennustarvikkeet

Gyptone Plank -levyjen asennukseen käytetään uutta T-24 Cross-Lock Unipro kannatinjärjestelmää, jonka avulla kaikki levyt ovat avattavissa. Connectin piilokiinnityslistoilla asennettaessa osa levyistä ei aukea suoraan johtuen etäisyyslistoista. Kumpaakin asennusjärjestelmää voi käyttää.                                                                                          

Näin asennat D2-piilokiinnitysjärjestelmän

Uudella T24 Cross-Lock Unipro –kiinnitysjärjestelmällä kipsilevyn reuna asennetaan suoraan T-24- kiinnitysjärjestelmään.

Reunalistan paikka mitataan vatupassilla tai linjalangalla ja reunalista asennetaan ruuveilla max. 300 mm välein. Listojen liitokset tehdään asentamalla listat puskusaumaan.

Ripustimet sijoitetaan pääkannatinlistaan 1200 mm. Ensimmäinen pääkannatinlista max. 300 mm seinästä. Cross-Lock lukituskappaleet kiinnitetään 600 mm välein pääkannatinlistojen valmiisiin reikiin toisiokannattajien kiinnittämistä varten. Lukituskappale painetaan alas, kunnes se klikahtaa paikoilleen. Toisiokannattajat ovat samaa T-24 listaa, kuin pääkannattajat. Toisiokannattajat kiinnitetään vinosti alapuolelta Cross-Lock lukituskappaleeseen ja käännetään suoraan. Tämän jälkeen vielä väännetään Cross-Lock lukituskappaleen lukitusmekanismit turvallisuuden vuoksi kiinni.

Levyjä paikoilleen laitettaessa tulee huomata kunkin reunimmaisen levyn seinäjouset, joita tarvitaan aina 2 kpl kutakin reunaa vasten olevaa levyä. Reunajouset kiristävät järjestelmää niin, että on mahdollista avata mikä tahansa levy järjestelmästä.

Jos asennettavan laitteen aiheuttama kuorma levyä kohden on suurempi kuin 1 kg, laite on ankkuroitava alakaton yläpuolella sijaitsevaan kantavaan rakenteeseen erillisin ripustimin.