Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Nollat taulussa 2035 - miten kohti hiilineutraaleja rakennusmateriaaleja?

26 Toukokuu 2021
Saint-Gobain webinaari: miten kohti hiilineutraaleja rakennusmateriaaleja?

Saint-Gobain vaikuttaa rakennusmateriaalien tuottaja suoraan rakennusten hiilijalanjälkeen. Rakennsumateriaalien päästöjä on leikattava, jotta Suomesta tulisi hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Myös me tähtäämme hiilineutraliuteen samalla aikataululla.

Hiilitiekarttamme lähtökohdaksi olemme laskeneet kasvihuonepäästömme: 150 000 tonnia vuodessa. Tästä noin 20 % syntyy Suomessa suoraan yhtiön omassa tuotannossa ja peräti 80 % epäsuorasti arvoketjun muissa osissa, kuten raaka-aineiden tuotannossa, kuljetuksissa ja purkäjätteiden käsittelyssä. Hiilineutralius ja yhä vähäpäästöisempien rakennusmateriaalien kehittäminen edellyttää siis yhteistyötä toimittajien, asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa.

Paljon työtä on jo tehty uusiutuvan energian, kierrätyksen, kiertotalouden saralla ja tuotteidemme elinkaaren päästövaikutusten selvittämisessä. Matka 150 kilotonnista nollaan vaatii kuitenkin uudenlaista tekemistä ja yhteistyötä. Tule kuuntelemaan, miten päästömme syntyvät ja miten aiomme ne neutraloida - tuotteidemme suorituskyvystä tinkimättä. Saatamme myös haastaa sinut ja organisaatiosi mukaan yhteiselle matkallemme!

Webinaari toteutetaan paneelikeskusteluna, jota moderoi FIGBC:n toimitusjohtaja Mikko Nousiainen. Mukana keskustelemassa ovat Saint-Gobain Finlandin toimitusjohtaja Olli Nikula, markkinointijohtaja Viktor Lax ja vastuullisuuspäällikkö Anne Kaiser.

Webinaari on tarkoitettu kaikille hiilineutraalista ja kiertotaloudellisesta rakentamisesta kiinnostuneille henkilöille. 

Ilmoittaudu mukaan 30.5.  mennessä ilmoittautumissivun kautta. 

Tervetuloa mukaan!