Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Kaunis, kestävä ja käytännöllinen koti suunnitellaan sydämellä

30 lokakuu 2019
Talo Berisha Tuusulassa

Tuusulan asuntomessualueelle rakentuu modernin linjakas omakotitalo, jonka suunnittelun keskiössä ovat mukavuus, käytännöllisyys sekä materiaalien kestävyys. Saint-Gobain on mukana toteuttamassa perhe Berishan unelmakotia.

 

Vuoden 2020 asuntomessualue rakentuu parhaillaan Tuusulan Rykmentinpuistoon, joka toimii ensi kesänä samalla messujen 50-vuotisjuhlan näyttämönä. Hyrylän vanhalle kasarmialueelle valmistuu lähivuosina koti 15 000 ihmiselle – tavoitteena on raikas kyläkaupunki, jossa urbaani ydin yhdistyy vehmaisiin puistokyliin. Kaupunkipientalot, omakotitalot ja myöhemmin valmistuvat kerrostalot sekä runsaat luontopolut ja viheralueet muodostavat naapuruston, joka tarjoaa sopivan asumismuodon kaikkiin elämänvaiheisiin.

Yksi Tuusulan Rykmentinpuistoon nousevista messutaloista on Talo Berisha, jonka rakennuttajat Ibadete Nura-Berisha ja Besar Berisha halusivat perheelleen omannäköisen, käytännöllisen ja kestävän kodin luonnonläheisestä ympäristöstä.

– Ajatus omasta kotitalosta heräsi jo useita vuosia sitten, mutta silloin ei ollut vielä oikea hetki. Nyt kun meillä on kaksi lasta ja tarvetta lisätilalle, aktivoiduin uudelleen katsomaan tontteja. Päätimme hakea Tuusulan asuntomessuille mukaan ystävien ehdotuksesta: rauhallinen alue tuntui sopivalta palveluiden kannalta ja kriteerimme rakentamiselle sopivat hyvin yhteen messujen teemojen kanssa, kertoo Ibadete Nura-Berisha.

Keskiössä moderni mukavuus ja kestävät materiaalit

Asuntomessualueen tavoitteena on monimuotoinen ja laadukas asuinympäristö, joka tarjoaa hyvät puitteet alueen asukkaiden viihtymiseen ja virkistystoimintaan. Pientaloalueelle toteuttavien hankkeiden tulee ilmentää asuntomessujen teemoja, jotka ovat vuonna 2020 innovatiiviset energiaratkaisut, taide asumisen ja elämänlaadun parantajana, aktiivisen arjen ratkaisut sekä älykkään teknologian monipuolinen hyödyntäminen.

Perhe Berishalle tärkeintä talossa on mukavuus, käytännöllisyys ja kestävyys.

– Panostamme mukavuuteen ja helppohoitoisuuteen: talo on yhdessä tasossa ja pohjaratkaisu on hyvin yksinkertainen. Linjakasta tilankäyttöä tukee moderni ulkoasu. Käytimme paljon aikaa ja vaivaa yksityiskohtien hiomiseen, jotta talosta tulisi meidän näköinen: avara, valoisa, harmoninen ja persoonallinen. Halusimme mukaan myös ripauksen kotoisaa kosovolaista arkkitehtuuria, Nura-Berisha toteaa.

Kumppanina kestävän rakentamisen asiantuntija

Berishat rakennuttavat unelmataloaan yhteistyössä Saint-Gobainin kanssa: materiaaleina käytetään muun muassa Gyprocin, Lecan, ISOVERin ja Weberin tuotteita.

– Tavoitteena on kestävä ja pitkäikäinen harkkotalo, joten laadukkaat tuotteet ja ratkaisut ovat avainasemassa. Olen saanut erinomaista tukea Saint-Gobainin tekniseltä palvelupäälliköltä Päivi Pöyhöseltä, joka ihmisläheisesti, auttavaisesti ja kokonaisvaltaisesti pyrkii ratkaisemaan tilanteen kuin tilanteen, Nura-Berisha kiittää.

Perheelle rakennusprojekti on ensimmäinen laatuaan, joten asiantuntevaa apua arvostetaan.

– Olen vuosien varrella ottanut asioista aktiivisesti selvää ja valmistanut henkisesti siihen, että rakennusprosessi tulee olemaan vaativa. Laadukkaat materiaalit ja sydämellinen asiantuntija-apu ovat meille tärkeitä. Pian pääsemme kotiin, joka on juuri meidän näköisemme!