Yhteys
 
Yhteystiedot
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

Päävalikko

Olet täällä

Gyproc Habiton valmistus alkoi onnistuneesti Suomessa

12 January 2018

Suomalaisten rakentajien ja remontoijien keskuudessa hyvän vastaanoton saaneen Gyproc Habito -rakennuslevyn valmistus alkoi Suomessa lokakuussa 2016. Valmistamme Kirkkonummen-tehtaallamme tuotetta vientiin myös Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan ja Baltian maihin. Alueellisen valmistuksen keskittämisellä Suomeen on erittäin positiivisia vaikutuksia niin kotimaisille rakentajille kuin tehtaan tulevaisuudelle, uskoo Gyprocin liiketoimintajohtaja Virpi Riekkinen.

– Gyproc Habiton myyntimäärät ovat tuplaantuneet vuosittain, ja uskomme kotimaisen valmistuksen lisäävän kysyntää entisestään. Kuljetusmatkat ja toimitusvarmuus ovat tärkeä laatutekijä asiakkaillemme, ja pystymme nyt tarjoamaan entistä korkeamman palvelutason ja toimintavarmuuden, Riekkinen kertoo.

Gyproc Habiton suomalaisen valmistuksen aloittamista edelsi vuoden mittainen kehitysprojekti, jossa rakennuslevyn alkuperäinen resepti mukautettiin Kirkkonummen tuotantolinjalle. Tämän lisäksi Gyproc investoi uuteen laboratorioon ja henkilöstön koulutukseen.

Gyproc Habiton käyttö on Riekkisen mukaan yleistynyt Suomessa esimerkiksi sairaaloiden, hoivakotien ja koulujen rakentamisessa.

– Kasvavan alueellisen tuotannon keskittäminen Suomeen on huippujuttu tehtaallemme. Kyseessä on mittava investointi, joka varmistaa toimintamme ja tehtaamme edelleen kehittämisen. 

 

Gyproc Habiton salainen ainesosa on Kirkkonummen tuotekehitysosaaminen

Pohjoismaisen Gyproc Habiton valmistuksen taustalla on merkittävä tuotekehitysponnistus Kirkkonummen tehtaalla. Reseptin mukauttaminen omalle tuotantolinjallemme, laboratorion uudelleen varustaminen, tuotannon väkemme kouluttaminen ja koko valmistusketjun yhteensovittaminen veivät lähes vuoden.

”Gyproc Habito on patentoitu, korkeatasoinen premium-levy, jonka tiukat tekniset vaatimukset vaativat tuotannolta paljon. Tehtaat eroavat aina jonkin verran toisistaan, joten levyn valmistusta ei voinut kopioida suoraan Englannista, jossa Suomen levyt on tähän mennessä valmistettu”, kuvailee Gyprocin Performance Manager Kimmo Anttila.

 

Anttila oli osa Saint-Gobainin kansainvälistä tiimiä, joka suunnitteli ja toteutti erityisen lujan rakennuslevyn tuotannon Kirkkonummen tehtaalla. Exceliltä kysyttiin tehoja, kun 1200-vaiheinen toimintasuunnitelma toteutui testeinä, koulutuksina, uusien laitteiden hankintana ja hienosäätöinä.

Mittava kehitystyö ei rajoitu pelkkään Gyproc Habito -levyn valmistukseen, vaan ulottuu sen ympärille rakennettuun kokonaiseen järjestelmään materiaalihankinnoista aina kiinnitysruuveihin ja asennusohjeisiin asti.

 

3 tuntia tuotantoa, 5 tuntia laboratoriotestejä

”Mitä enemmän levyssä on ominaisuuksia, sitä enemmän se vaatii tuotannossa työtä”, valaisee Anttila.

”Nyrkkisääntö on kolme tuntia tuotantoa, viisi tuntia laboratoriotestejä. Testaamme jokaisen valmistuvan levyn ripustuslujuuden, ruuvattavuuden ja pinnan ominaisuudet. Gyproc Habiton myötä laboratorion testauskapasiteettia on nostettu reilusti, sillä levyjä testataan normaaliin verrattuna 10-kertainen aika”, hän kuvailee.

Erityisen lujan rakennuslevyn käyttö yleistyy nopeaa vauhtia rakentamisessa kulutuskestävyyttä vaativissa kohteissa, kuten keittiöissä, teknisissä tiloissa, autotalleissa, kouluissa ja päiväkodeissa. Kasvava kysyntä ja pitkä kuljetusmatka Englannista eivät olleet optimaalinen yhdistelmä, joten siirtyminen alueelliseen valmistukseen oli asiakkaidemme näkökulmasta erinomainen ratkaisu.

”Pohjoismaisen valmistuksen keskittäminen nimenomaan Suomeen ei kuitenkaan ollut mikään itsestäänselvyys.  Valmistuslupa on vahva osoitus tehtaamme korkeasta laadusta, tuottavuudesta ja turvallisuudesta. Kyseessä on mittava investointi, joka varmistaa toimintamme ja tehtaamme edelleen kehittämisen”, Anttila sanoo.