Päivitetty 06.05.2013
Ekologinen kestävyys

Ekologinen kestävyys

Gyproc luo ja muovaa ratkaisuillaan toimintaympäristöjä joka päivä. Olemme osa yhteistä ympäristöämme, johon suhtaudumme ehdottoman vastuullisesti. Perusraaka-aineemme kipsi on kierrätettävä luonnonmateriaali.

Kehitämme toimintaamme ja tuotteitamme ympäristöä ja kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen. Ympäristöpolitiikkamme on seuraava:

"Tavoitteenamme on rasittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Pyrimme siihen ennaltaehkäisevillä toimilla ja parantamalla jatkuvasti kaikkea toimintaamme. Vastuulliset työntekijämme tekevät jatkuvasti yhteistyötä asiakkaidemme ja toimittajiemme kanssa ympäristöystävällisen, kierrätystä edistävän toimintatavan kehittämiseksi. Toimintamme on ympäristöjärjestelmä ISO 14001:n mukaista, ja käytämme parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa. Noudatamme voimassa olevia lakeja ja määräyksiä ja otamme huomioon ympäristöä koskevat perustelut aina kun ne perustuvat tosiasioihin."

Laatujärjestelmä laajennettiin kattamaan toiminnan vaikutukset ympäristöön ja ympäristöjärjestelmä ISO 14001:n mukainen toiminta käynnistyi vuoden 1998 alussa. Gyproc on myös teettänyt päätuotteilleen ympäristöselosteen, joka perustuu elinkaariselvityksiin ISO 14040 ja ISO/DIS 14041. Siinä tarkastellaan ympäristökuormitusta raaka-ainelähteistä valmiiseen rakenteeseen saakka. Elinkaariselvitykset tukevat konkreettisesti ympäristötavoitteiden asettamista. Lisäksi Gyproc on saanut ensimmäisenä Suomessa Rakennustietosäätiön rakennusmateriaalien parhaan päästöluokituksen M1:n.

Keväällä 2012 Gyprocin Kirkkonummen kipsilevytehtaalla pidettiin ISO 50001 Energy Management auditointi, jonka tehdas läpäisi hienosti saavuttaen ISO 50001-energiasertifikaatin ensimmäisten joukossa Suomessa.

Ympäristö ei ole meille merkityksetön asia, se on asenne.