Päivitetty 30.09.2013

Seinäpinnan korjaus remonttilevyllä

Esim. avosaumaiset puulevyseinät, lauta- ja hirsiseinät ja pahviloa pinnoitetut puuseinät.

Gyproc GN 6 on 6 mm paksuinen puu- ja kiviseinien uudelleen pinnoitukseen kehitetty erikoislevy, joka tarjoaa nopean ja yksinkertaisen tavan seinäpinnan korjaukseen. Vanhaa verhousta ei tarvitse repiä pois. Puutalossa levyt ruuvataan suoraan vanhan seinäpinnan päälle, kivitalossa kiinnitykseen käytetään Gyproc G66 -laastia tai tarkoitukseen soveltuvaa liimaa.


Kiviseinän remontointi

Esim. betoni-, tiili-, kevytbetoni- ja harkkoseinät

kiviseinän remontointi

Esityö 

Seinäpinnasta poistetaan vain irtonainen pinnoite ja rapautumat. Pöly harjataan pois. Maalatut pinnat puhdistetaan liasta ja rasvasta kristallisoodalla tai vastaavalla.

Kiinnitys 

Levyt kiinnitetään laastilla tai liimalla. Tarvittaessa levyt tuetaan laastin tai liiman kuivumisen ajaksi. Kevytbetoni- ja harkkoseinissälevyt tuetaan nauloilla, betoni- tai tiiliseinissä lyöntitulpilla.


Puuseinän remontointi

eeim. avosaumaiset puulevyseinät, lauta- ja hirsiseinät ja pahvilla pinnoitetut puuseinät

puuseinän remontointi

Esityöt

Vanhat tapetit ja aluspahvit voi jättää levytyksen alle. Vain pahimmat repeämät ja pullistumat irroitetaan. Maalatut pinnat puhdistetaan liasta ja rasvasta kristallisoodalla tai vastaavalla, kun käytetään laasti/liimakiinnitystä.

Kiinnitys

Levyt kiinnitetään ruuveilla, laastilla, liimalla tai niiden yhdistelmillä, jolloin käytetään esim. ruuveja ja Gyproc G66 -laastia tai liimaa.