Päivitetty 21.10.2011

Asennus

lattialevyn asennus 1 sqb.gif

Tee kantava rakenne esim. massiivipuusta, kertopuusta tai uumapalkista ≤ k 600. Rakennesuunnittelija määrää kantavien palkkien koon ja jakomitat.


lattialevyn asennus 2 sqb.gif

Kiinnitä välipohjan kantavien palkkien alapuolelle rimoitus k 400 jaolla myöhemmin tehtävää sisäkattolevytystä varten. Asenna runkotilaan pehmeät villat, jotka täyttävät vähintään 50 % tilasta.


lattialevyn asennus 3 sqb.gif

Asenna LVISTA-johdot runkotilaan. Tee kantavien palkkien lävistys rakennesuunnittelijan ohjeiden mukaan.


lattialevyn asennus 4 sqb.gif

Naulaa tai ruuvaa 22x100 puutavarasta tehty harvalaudoitus kantaviin palkkeihin. Harvalautojen etäisyys toisistaan keskeltä keskelle mitattuna on 300 mm. Merkitse harvalautojen sijainti esim. seinään. Se helpottaa päällimmäisen levykerroksen ruuvausta.


lattialevyn asennus 5 sqb.gif

Alimmainen levykerros kiinnitetään ruuveilla niin, että se on joka kohdastaan kiinni harvalaudassa. Vähintään neljä kiinnikettä levylle.


lattialevyn asennus 6 sqb.gif

Levitä laastia/liimaa ensimmäisen levykerroksen päälle vain yhden levyn vaatimalle alueelle. Käytä pienihampaista laastikampaa. Ohenna laasti juoksevan notkeaksi. Asenna levyt aina samaan korkeusasemaan viereisten kanssa.


lattialevyn asennus 7 sqb.gif

Päällimmäinen levykerros kiinnitetään limittäen sopivilla ruuveilla 600 mm:n ruutuun. Epätasainen alusta edellyttää kunnollisen laasti/liimatartunnan vuoksi tiheämpää ruuvausta.


lattialevyn asennus 8 sqb.gif

Täytä mahdolliset raot ja epätasaisuudet saumojen kohdalla lattiatasoitteella. Tarkista, että kulmat, reunat ja koko levy ovat kiinnittyneet kunnolla alempaan levykerrokseen.


lattialevyn asennus 9 sqb.gif

Jos levypinnassa on selvästi havaittavia koloja tai epätasaisuuksia, ylitasoita päällimmäinen levykerros tarvittaessa lattiatasoitteella ennen pehmeiden pinnoitteiden asennusta (muovimatto, korkki). Jos levypinta on tasainen ja virheetön, on ruuvikantojen ja saumakohtien tasoitus riittävä toimenpide pohjatöiksi.