Päivitetty 15.07.2016

Gyptone Plank -levyjen asennusohjeet

Gyptone Plank soveltuu hyvin käytäviin, joissa piiloon asennetut laitteet ja putket edellyttävät alakatolta helppoa avattavuutta. Levyjen läpirei'itys ja taustapinnalla oleva akustinen vaimennushuopa antavat levylle hyvät akustiset ominaisuudet.

Gyptone Plank -tuotevalikoimaan kuuluu neljä vakiolevyä, joiden perustana ovat kuviotyypit Line, Point, Quattro ja Base. Plank-levyn pitkä sivu on uraviistetty ja se asennetaan paikoilleen vahvistetuilla näkyvillä T-15 listoilla ilman ripustusta. Reunalistana käytetään Plank reunaprofiilia.

Asennustarvikkeet

Gyptone Plank -levyjen asennukseen käytetään vahvistettua, näkyvää Plank T-15 kannatinjärjestelmää.

Rakennekorkeus

Pienin mahdollinen rakennekorkeus on 200 mm.

Kuormitus

Gyptone Plank -järjestelmää ei voi kuormittaa. Valaisimet ja muut lisäkuormat täytyy ripustaa erikseen.

Pintakäsittely

Gyptone Plank toimitetaan valmiiksi maalattuna. Vakiovärisävy on valkoinen NCS 0500.

Palo-ominaisuus

Paloluokka A2-s1, d0. Luokitus standardin EN 13501-1 mukaisesti.

Reunamuoto

E/A

Kiiltoaste ja valonheijastus

Arvot koskevat Gyptone-levyä. Kiiltoaste 5-9 ISO 2813:n mukaan. Vakiomaalauksella valonheijastavuus noin 70-75 % rei'itetyillä levyillä. Re'ittämättömillä Base-levyillä 82 %.

Käyttöolosuhteet

Gyptone Plank -levyjä voidaan käyttää ja asentaa tiloissa, joiden suhteellinen kosteus ei pysyvästi ylitä 70 %.

Mitat

Moduulimitta 300 x 1800 mm, 300 x 2100 mm ja 300 x 2400 mm. Paksuus 12,5 mm.

Paino

Line, Point, ja Quattro noin 8 kg/m² ja rei'ittämätön Base 9 kg/m².

Puhdistus

Gyptone Line -levyt voidaan puhdistaa kostealla kankaalla. Puhdistusaineena voidaan käyttää useimpia myynnissä olevia mietoja puhdistusaineita.

Kunnossapito

Uudelleenmaalaus tehdään telalla. Levyjä ei saa ruiskumaalata, sillä se heikentää levyn äänenvaimennusominaisuuksia.

Asennusohjeet

Kiinnitä reunalistat alustaan sopivalla kiinnikkeellä max. k-300 kiinnitysvälillä. Levyt vaativat asennusvaraa 200 mm korkeussuunnassa. Leikkaa reunalistat jiiriin. Leikkaa Plank-levy ja kannatinlista oikeaan mittaan. Kannatinlista n. 5 mm lyhyemmäksi ja Plank-levy 35-40 mm lyhyemmäksi kuin käytävän leveys. Plank-levy katkaistaan katkoteräveitsellä. Katkaise levy molemmista päistä, jotta reikäkuvio pysyy keskitettynä. Voit katkaista Plank-levyn myös reikäriviä pitkin, jos se on tarpeen. Plank Line-levyn leikkaamista ei suositella reikäkuvion kohdalta. Asenna vuorotellen Plank-levy ja kannatinlista. Aseta levy niin, että se on sekä reunalistan että kannatinlistan laipan päällä. Kannatinlista käännetään reunalistojen laippojen väliin niin, että se lukittuu. Asennusta jatketaan samaan tapaan, kunnes käytävä on valmis.