Päivitetty 19.09.2016

Gyptone D2 -piilokiinnitysjärjestelmän asennusohjeet

Gyptone D2 -reunamuodolla eli piilokiinnitysjärjestelmällä syntyy sopusointuinen alakatto, joka antaa tilalle viimeistellyn ilmeen. Gyptone D2-ratkaisu antaa aivan uusia mahdollisuuksia suunnitella akustisia alakattoja kaikkine etuineen.  Levyjen välinen sauma on entistä näkymättömämpi, ja siksi katto näyttää siistimmältä ja yhtenäisemmältä.  Levyjä on saatavilla kaikilla reikätyypeillä, eli Quattro 20, 50 ja 70, Point 11, Line 4 ja Sixto, sekä rei’ittämättömänä Base-levynä.

Gyptone D2 -järjestelmässä kipsilevyn reuna asennetaan suoraan piilokiinnitysjärjestelmään. Näin katosta tulee lujempi ja tukevampi. Lisäksi levyt pystyvät kantamaan esimerkiksi upotettujen valaisimien kuormaa aina yhteen kiloon saakka.

Gyptone D2 -järjestelmällä katon asennus käy nopeammin ja helpommin, kun levyjä ei kiinnitetä metalliprofiilein. Niitä on helpompi leikata ja muotoilla veitsellä. Lopputuloksena on luja ja kestävä akustinen alakatto, jonka ulkonäkö on kaunis ja käyttöikä pitkä. Luonnollisesti katolla on kaikki ne käytännölliset ja ympäristöä säästävät ominaisuudet, jotka kipsilevy jo itsessään sisältää.

Asennustarvikkeet

Gyptone Plank -levyjen asennukseen käytetään uutta T-24 Cross-Lock Unipro kannatinjärjestelmää, jonka avulla kaikki levyt ovat avattavissa. Connectin piilokiinnityslistoilla asennettaessa osa levyistä ei aukea suoraan johtuen etäisyyslistoista. Kumpaakin asennusjärjestelmää voi käyttää.                                                                                          

Rakennekorkeus

Pienin mahdollinen rakennekorkeus T-lista alapinnasta yläpuoliseen rakenteeseen on 110 mm.

Kuormitus

Gyptone D2 -piilokiinnitysjärjestelmää voi kuormittaa 1 kg / levy.

Asennusohjeet

Uudella T24 Cross-Lock Unipro –kiinnitysjärjestelmällä kipsilevyn reuna asennetaan suoraan T-24- kiinnitysjärjestelmään.

Reunalistan paikka mitataan vatupassilla tai linjalangalla ja reunalista asennetaan ruuveilla max. 300 mm välein. Listojen liitokset tehdään asentamalla listat puskusaumaan.

Ripustimet sijoitetaan pääkannatinlistaan 1200 mm. Ensimmäinen pääkannatinlista max. 300 mm seinästä. Cross-Lock lukituskappaleet kiinnitetään 600 mm välein pääkannatinlistojen valmiisiin reikiin toisiokannattajien kiinnittämistä varten. Lukituskappale painetaan alas, kunnes se klikahtaa paikoilleen. Toisiokannattajat ovat samaa T-24 listaa, kuin pääkannattajat. Toisiokannattajat kiinnitetään vinosti alapuolelta Cross-Lock lukituskappaleeseen ja käännetään suoraan. Tämän jälkeen vielä väännetään Cross-Lock lukituskappaleen lukitusmekanismit turvallisuuden vuoksi kiinni.

Levyjä paikoilleen laitettaessa tulee huomata kunkin reunimmaisen levyn seinäjouset, joita tarvitaan aina 2 kpl kutakin reunaa vasten olevaa levyä. Reunajouset kiristävät järjestelmää niin, että on mahdollista avata mikä tahansa levy järjestelmästä.

Gyptone D2:lla rakennat lujan ja kestävän katon, jonka levyt kannattavat esimerkiksi upotettuja valaisimia jopa 1 kg saakka levyä kohden.  Jos asennettavan laitteen aiheuttama kuorma levyä kohden on suurempi, laite on ankkuroitava alakaton yläpuolella sijaitsevaan kantavaan rakenteeseen erillisin ripustimin.

Pintakäsittely

Gyptone D2-levyt toimitetaan valmiiksi maalattuna. Vakiovärisävy on valkoinen NCS 0500.

Palo-ominaisuus

Paloluokka A2-s1, d0. Luokitus standardin EN 13501-1 mukaisesti.

Reunamuoto

D2

Kiiltoaste ja valonheijastus

Arvot koskevat Gyptone-levyä. Kiiltoaste 5-9 ISO 2813:n mukaan. Vakiomaalauksella valonheijastavuus noin 70-75 % rei'itetyillä levyillä. Re'ittämättömillä Base-levyillä 82 %.

Käyttöolosuhteet

Gyptone-levyjä voidaan käyttää ja asentaa tiloissa, joiden suhteellinen kosteus ei pysyvästi ylitä 70 %.

Mitat

Moduulimitta on 600x600mm, levyn paksuus on 12,5 mm.

Paino

Quattro, Point, Line ja Sixto-reijityksellä noin 8 kg/m² ja rei’ittämätön Base 9 kg/m².

Puhdistus

Gyptone Line -levyt voidaan puhdistaa kostealla kankaalla. Puhdistusaineena voidaan käyttää useimpia myynnissä olevia mietoja puhdistusaineita.

Kunnossapito

Uudelleenmaalaus tehdään telalla. Levyjä ei saa ruiskumaalata, sillä se heikentää levyn äänenvaimennusominaisuuksia.