Päivitetty 28.05.2018

Saint-Gobain konsernin tietosuojaseloste

MIKÄ TÄMÄ ON?

Me Saint-Gobain Finland Oy:ssä suhtaudumme yksityisyyteesi vakavasti ja olemme sitoutuneet sen suojaamiseen.

Yhteystietomme:
Saint-Gobain Finland Oy
Strömberginkuja 2, 00380 Helsinki
fi.gdpr@saint-gobain.com

Kerromme tässä selosteessa, milloin, miksi ja miten me ja konserniimme kuuluvat yhtiöt (tarkoittaa kulloisiakin tytäryhtiöitämme):
keräämme henkilötietoja yksittäisistä henkilöistä, käytämme kyseisiä tietoja, luovutamme kyseisiä tietoja muille, milloin se on tarpeen ja missä olosuhteissa, turvaamme henkilötiedot ja pidämme ne salassa.

Tietosuojaselostetta saatetaan muuttaa aika ajoin. Tarkasta tämä sivu silloin tällöin varmistaaksesi, että hyväksyt mahdolliset muutokset. Lue lisää: Tietosuojaselosteen muutokset. Tietosuojaseloste on päivitetty viimeksi 24.5.2018.

KEITÄ OLEMME?

Saint-Gobain -konserni (jäljempänä ”konserni”) koostuu lukuisista yksittäisistä yhtiöistä. Aina kun asioit yhden konserniyhtiön kanssa, henkilötietojesi ”valvojana” toimii kyseinen yhtiö, joka päättää miksi ja miten henkilötietojasi käsitellään.

Kun selosteessa käytetään sanoja ”me”, ”meidän” tai ”meitä”, niillä viitataan, ellei muuta mainita, tiettyyn yhtiöön, joka valvoo henkilötietojasi.

MITÄ HENKILÖTIETOJA SINUSTA KERÄTÄÄN JA MITEN?

Voimme kerätä ja käsitellä seuraavia henkilötietoja:

Henkilötiedot, jotka saamme suoraan sinulta: henkilökohtaiset tiedot, jotka sinä annat meille täysin vapaaehtoisesti syöttämällä tiedot seuraavien kanavien kautta:

 • jokin verkkosivuistamme,
 • mobiilisovelluksemme,
 • sosiaalisen median alustat,
 • viestimällä kanssamme puhelimitse, sähköpostitse tai muulla tavalla.

Esimerkki: tämä sisältää tiedot, jotka annat rekisteröityessäsi verkkosivujemme käyttäjäksi; kun tilaat verkkosivuillamme tarjoamiamme palveluita, postitusmateriaaleja tai pyydät lisäpalveluita, hallinnoit tiliäsi verkossa (mukaan lukien sisäänkirjautumistiedot ja viestintä kanssamme puhelimitse, sähköpostitse tai muulla tavalla). Lisäksi voimme pyytää sinulta tietoja, kun ilmoitat ongelmasta verkkosivuillamme. Keräämme tietoja myös, kun täytät kyselylomakkeita, joita olemme pyytäneet sinua täyttämään tutkimustarkoituksessa.

Antamasi tiedot voivat liittyä tunnistetietoihisi kuten nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero, tai kyselyn sisältämiin tietoihin sekä kyselytutkimuksien vastauksiin ja tutkimuksien yhteydessä käytyyn viestintään liittyviin tietoihin.

Henkilötiedot, joita keräämme sinusta: voimme kerätä automaattisesti seuraavia tietoja:

 • tiedot sivujen käytöstä ja sivustokäynneistä, mukaan lukien mutta ei rajoittuen verkkosivujen dataliikennetiedot, sijaintitiedot, blogit ja muut viestintätiedot sekä resurssit, joita käytät,
 • tekniset tiedot, automaattisesti kerätyt, mukaan lukien webhotellin tilastointitarkoituksiin keräämät anonyymit tiedot, internetin protokollaosoite (IP), jota käytetään tietokoneesi tai laitteesi yhdistämiseen internetiin, selaimen tyyppi ja versio, aikavyöhykeasetus, selaimen lisäosien tyypit ja versiot, käyttöjärjestelmä ja alusta. Katso lisätietoja kohdasta evästeet,
 • kaikki henkilötiedot, jotka sallit jaettavan ja jotka ovat osa julkista profiiliasi tai kolmannen osapuolen sosiaalista verkostoa.
  • Henkilötiedot, joita keräämme muista lähteistä: saamme tiettyjä henkilötietoja sinusta yhtiömme ulkopuolisista lähteistä, joita voivat olla tytäryhtiömme tai muut kolmatta osapuolta edustavat yritykset.

Muita tietosuojaselosteen pykäliä sovelletaan myös kaikkiin yllä mainituista lähteistä saamiimme henkilötietoihin.

MIKSI JA MITEN KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJASI?

Käsittelemme henkilötietojasi lain sallimiin tarkoituksiin seuraavasti:

 • viestintään ja tiedonvaihtoon verkkosivujemme käyttäjien kanssa,
 • asiakkaiden/potentiaalisten asiakkaiden hallintaan, erityisesti vastaamalla tiedusteluihisi, lähettämällä säännöllisesti uutisia ja tietoja tuotteistamme, tuotemerkeistämme tai aloitteistamme, jotka voivat kiinnostaa sinua,
 • kaikki muut erityistarkoitukset, jotka kuvaamme kerätessämme tietoja.

Voimme käyttää ja käsitellä henkilötietojasi periaatteessa:

 • kun olet antanut vapaaehtoisesti ja yksiselitteisesti SUOSTUMUKSEN sekä tiettyihin, nimenomaisiin ja oikeutettuihin tarkoituksiin.

 

Voit perua meille tietojesi käyttöön antamasi suostumuksen milloin tahansa, kaikilla tässä esitetyillä tavoilla.

 • kun meidän on turvattava OIKEUTETUT ETUMME yhtiönä edellyttäen, etteivät omat etusi tai perusoikeutesi ja vapautesi syrjäytä niitä, ottaen huomioon liikesuhteestamme johtuvat perustellut odotuksesi.

Esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

 • suoramarkkinointia (muuta kuin suostumukseesi perustuvaa) varten tehtävät asiakasanalyysit tiedottaaksemme markkinointistrategiastamme ja parantaaksemme ja räätälöidäksemme käyttäjäkokemuksesi,
 • tallennamme kaikki asiakaspalvelukeskuksiimme tulevat puhelut arvioidaksemme ja parantaaksemme asiakkaille toimittamiamme palveluja,
 • petollisten tai muiden laittomien toimintojen havaitseminen, torjunta ja vaikutusten lieventäminen,
 • verkko- ja tietoturva, jotta pystymme toteuttamaan toimenpiteitä, joiden avulla suojaamme tietosi menetykseltä tai vahingoittumiselta, varkaudelta tai estämme luvattoman pääsyn tietoihin
 • kun olemme velvollisia NOUDATTAMAAN LAKISÄÄTEISTÄ VELVOITETTA ja erityisesti:
  • avustaaksemme hallintoviranomaisia tai rikostutkintaa suorittavia viranomaisia,
  • tunnistaaksemme sinut, kun otat yhteyden meihin tietyissä oikeusoloissa,
  • varmistaaksemme sinusta säilyttämiemme tietojen paikkansapitävyyden.
 • kun tietoja tarvitaan kanssasi tekemämme SOPIMUKSEN TÄYTÄNTÖÖNPANOON tai koska olet pyytänyt ryhtymään tiettyihin toimiin ennen sopimuksen solmimista. Tämä sisältää tiedot, joita käsittelemme mahdollistaaksemme sinulle sivustomme ja sivustollamme tarjoamiemme palvelujen käytön.

KENELLE HENKILÖTIETOSI VOIDAAN LUOVUTTAA JA KENELLÄ ON PÄÄSY TIETOIHIN?

Konserniyhtiöt

Voimme luovuttaa henkilötietosi muille Saint-Gobain -konserniin kuuluville yhtiöille sisäisiin hallinnollisiin tarkoituksiin tai kun ne liittyvät tuotteisiin ja/tai palveluihin, jotka täydentävät yhtiöiden omaa tuotevalikoimaa, ja/tai palveluihin, jotka kiinnostavat sinua.

Lisäksi voimme välittää henkilötietosi, kun lähetämme tiedustelusi edelleen konsernin sisällä yhteyshenkilöille, jotta he voivat käsitellä tiedustelusi (esimerkiksi ratkaista ongelman, josta olet ilmoittanut meille).

 

Toimittajamme ja palveluntarjoajamme

Voimme luovuttaa henkilötietosi kolmannen osapuolen palveluntarjoajille, myyntiedustajille, alihankkijoille ja muille organisaatiolle, joiden tarkoituksena on toimittaa palveluja meille tai suoraan sinulle meidän puolestamme. Tällaisia kolmansia osapuolia voivat olla pilvipalvelujen tarjoajat (kuten webhotellit ja sähköpostipalvelujen toimittajat) tai mainostoimistot, hallintopalvelut, luottokortti-/pankkikorttimaksujen käsittelijät, asiakastyytyväisyystutkimuksia suorittavat yritykset tai muut kolmannet osapuolet, jotka tarjoavat meille palveluja ja tukevat meitä liiketoiminnassamme ja verkkosivujen toiminnassa.

Kun käytämme kolmannen osapuolen palveluntarjoajia, luovutamme heille vain palvelun toimittamiseen tarvittavat henkilötiedot ja teemme heidän kanssaan aina sopimuksen, jossa vaaditaan tietojesi turvaamista ja salassapitoa ja kielletään tietojen käyttö muutoin kuin meidän erityisten ohjeidemme mukaisesti.

 

Kolmannet osapuolet, jotka toimittavat tuotteita ja palveluja sinulle meidän kauttamme

Teemme tiivistä yhteistyötä kolmansien osapuolien kanssa tarjotaksemme sinulle tuotteita ja palveluja, jotka täydentävät omia tuotteitamme.

Jos lähetät tarjouspyynnön tai ostat yhden tai useamman näistä tuotteista ja palveluista meidän kauttamme, kyseinen kolmas osapuoli voi käyttää tietojasi lähettääkseen sinulle tietoja ja täyttääkseen kanssasi tehdyn sopimuksen mukaiset velvoitteensa.

Tällaiset kolmannet osapuolet voivat luovuttaa henkilötietosi meille, jolloin käytämme niitä tämän tietosuojaselosteen mukaisesti Joissakin tapauksissa he toimivat henkilötietojesi valvojina ja siksi kehotamme sinua lukemaan heidän omat tietosuojaselosteensa. 

 

Muut tahot, joille voimme luovuttaa henkilötietosi

Voimme siirtää henkilötietosi:

 • kolmannelle osapuolelle, joka on osapuolena, jos myymme osan tai koko liiketoimintamme ja omaisuutemme kolmannelle osapuolelle, tai on osapuolena yrityssaneerauksessa tai uudelleenjärjestelyssä,
 • jos olemme velvollisia paljastamaan tai luovuttamaan tiedot lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi tai jos sovellettava lainsäädäntö, tuomioistuimen määräykset tai valtion asetukset vaativat tietojen luovuttamista rikoksen tunnistamiseksi tai siitä raportoimiseksi, sopimusehtojemme täytäntöön panemiseksi tai soveltamiseksi tai vierailijoidemme ja asiakkaidemme oikeuksien, omaisuuden tai turvallisuuden suojaamiseksi,
 • pannaksemme täytäntöön käyttöehtomme yhtiöidemme oikeuksien, tietosuojan, turvallisuuden ja omaisuuden turvaamiseksi,
 • jos olet antanut suostumuksen henkilötietojen luovuttamiseen.

Ryhdymme kuitenkin aina toimenpiteisiin varmistaaksemme, että oikeutesi tietosuojaan pysyvät aina turvattuina.

MISSÄ SÄILYTÄMME HENKILÖTIETOJASI?

Säilytämme henkilötietojasi joko omissa tai palveluntarjoajiemme tietokannoissa. Pääasiassa koska Saint-Gobain -konserni on kansainvälinen toimija ja optimoidaksemme palvelujen laadun, meille antamasi tiedot voidaan siirtää Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle.

Ryhdymme tällöin toimenpiteisiin varmistaaksemme asianmukaiset turva- ja salassapitotoimet, joilla varmistetaan, että tietosuojaan liittyvät oikeutesi ovat edelleen tämän tietosuojaselosteen mukaiset. Toimenpiteitä ovat tietojen vastaanottajalle henkilötietojasi koskevalla sopimuksella asettavat velvoitteet tai sen varmistaminen, että tietojen vastaanottajat ovat hyväksyneet ”kansainväliset tietosuojapuitteet” joiden tavoitteena on varmistaa asianmukainen suojaus.

MISSÄ SÄILYTÄMME HENKILÖTIETOJASI?

Säilytämme henkilötietojasi joko omissa tai palveluntarjoajiemme tietokannoissa. Pääasiassa koska Saint-Gobain -konserni on kansainvälinen toimija ja optimoidaksemme palvelujen laadun, meille antamasi tiedot voidaan siirtää Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle.

Ryhdymme tällöin toimenpiteisiin varmistaaksemme asianmukaiset turva- ja salassapitotoimet, joilla varmistetaan, että tietosuojaan liittyvät oikeutesi ovat edelleen tämän tietosuojaselosteen mukaiset. Toimenpiteitä ovat tietojen vastaanottajalle henkilötietojasi koskevalla sopimuksella asettavat velvoitteet tai sen varmistaminen, että tietojen vastaanottajat ovat hyväksyneet ”kansainväliset tietosuojapuitteet” joiden tavoitteena on varmistaa asianmukainen suojaus.

OIKEUTESI

Sovellettavan lain alaisena ja huomioiden tietyt poikkeukset, rajoitukset tai olosuhteet, sinulla voi olla oikeus:

 • saada tarkastaa henkilötietosi,
 • oikaista, muuttaa ja päivittää henkilötietojasi,
 • poistaa henkilötietosi tai rajoittaa henkilötietojen käsittelyä,
 • perua suostumuksesi,
 • vastustaa henkilötietojesi käsittelyä sinua koskevan automatisoidun päätöksenteon osalta,
 • pyytää meitä siirtämään henkilötietosi koneellisesti luettavassa muodossa (tietojen siirrettävyys),
 • määrätä, mitä henkilötiedoillesi tehdään kuolemasi jälkeen,
 • tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle ja hakea korvausta oikeudessa.

Voit käyttää oikeuksiasi lähettämällä kirjallisen pyynnön alla esitettyyn yhteysosoitteeseen. Saat vastauksen kohtuullisen ajan kuluessa, sovellettavien säädösten mukaisesti.

TIETOTURVA JA SALASSAPITO

Pyrimme aina pitämään henkilötietosi mahdollisimman hyvin salassa ja turvattuina. Kun olemme vastaanottaneet henkilötietosi, otamme käyttöön lain vaatimat ja asianmukaiset toimet ja valvontamekanismit estääksemme henkilötietojen tuhoutumisen vahingossa tai laittomuuden seurauksena, tietojen menetyksen, tietojen muuttamisen tai estääksemme luvattoman pääsyn tietoihin.

EVÄSTEET

Kuten monilla muilla verkkosivuilla, myös meidän verkkosivuillamme käytetään evästeitä (mukaan lukien Google Analyticsin evästeet), jotta saisimme yleiskäsityksen verkkosivuillamme kävijöiden määristä ja sivujen käyttötavoista.

”Evästeet” ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan laitteesi kiintolevylle ja joiden avulla sivustomme tunnistaa sinut, kun tulet verkkosivuillemme uudelleen.

Voit kytkeä evästeet pois käytöstä selainasetuksista. Lisätietoja evästeiden käytöstä ja niiden poiskytkemisestä löydät sovellettavasta Evästekäytännöstä.

TIETOSUOJASELOSTEEN MUUTOKSET

Voimme tarkistaa tietosuojaselosteen aika ajoin, ja muutoksista ilmoitetaan julkaisemalla uusi versio tällä sivulla ja kirjaamalla viimeisimmän päivitysajankohdan.

OTA YHTEYTTÄ MEIHIN

Tietosuojavastaavamme on Jan Jansen. Osoita kaikki tätä tietosuojaselostetta tai henkilötietojesi käsittelytapaa koskevat tiedustelut tietosuojavastaavallemme, yhteystiedot löydät alta.


Jos haluat kirjoittaa meille, lähetä kirje tietosuojaselosteen alussa annettuun osoitteeseen.
Tietosuojaa koskevat tiedustelut voit lähettää sähköpostiosoitteeseen gdpr@saint-gobain.com.