Päivitetty 28.02.2018
Kalevan Prisma

Pirkanmaan suurin kasvoi vieläkin suuremmaksi

 

Kalevan Prisman ovipumput alkoivat laulaa vuonna 1979 ja haipakkaa on riittänyt. Prisma on koko Pirkanmaan suurin hypermarket. 2000-luvulla tilojen riittävyys muodostui kasvun pullonkaulaksi. Laajennusosa valmistui 2016 ja toi 10 000 neliötä lisätilaa. Tilojen muuntelukelpoisuuden takana on Gyproc Habito.

Gyproc Habito -levy valittiin Kalevan Prisman seiniin kahdesta syystä. Ensinnäkin se antaa valinnan vapautta tilojen käyttäjälle. Jokainen Habitolla levytetty seinä kestää ripustamista, joten tilojen käyttäjien ei ole tarvinnut vielä rakennusvaiheessa tietää tarkasti, mitä millekin seinälle on tulossa. Toinen syy on ajan ja työmaalogistisen vaivan säästäminen. Toisena vaihtoehtona olisi ollut perinteinen kipsilevy ja ripustuslujuutta vaativiin paikkoihin vanerilevy alle.

– Habito lunasti lupauksensa. Uudistuksen aikataulu oli tiukka ja Habiton valinnalla siinä pysyttiin. Tiloissa on myös hyvin korkeita seiniä. Jokainen ymmärtää, mitä etuja se tuo, ettei tarvitse kuin kerran kiivetä levyjä asentamaan. Ja käyttäjät ovat vapaita muuntelemaan tilojen sisustusta, Skanskan työnjohtaja Pasi Kärkkäinen sanoo.

 

Kalevan Prisma

 

Kaupalliset tavoitteet saavutettu

Pelkästä Prismasta puhuminen ei anna ihan todellista kuvaa tilanteesta, sillä Prisman ohella kiinteistössä on 23:n muunkin toimijan pieniä ja suuria liiketiloja.

– Saman katon alta löytyvät urheilun ja kodintekniikan jätit XXL Sport, Power ja Gigantti. Apteekki tuplasi laajennuksessa tilansa ja ravintolalle saatiin suuremmat ja modernimmat tilat. Prisma nappasi tiloista ainoastaan 1000 neliötä, loput jäivät muille toimijoille, kiinteistöinfralle ja asiakkaiden väljemmiksi aulatiloiksi, Prisma Kalevaa luotsaava Mikko Mäki sanoo.

Laajennus aukesi vuoden 2016 joulukauppaan ja on tavoitteensa saavuttanut, kun katsotaan myyntilukuja. Myös tilojen toimivuus saa Mäeltä kiitosta, samoin yhteistyö Skanskan kanssa.

 

Faktat pinossa: Kalevan Prisma

  • Pirkanmaan suurin hypermarket ja Tampereen suurin päivittäistavarakauppa
  • Valmistunut 1979 Sokos-Marketiksi, 1980-luvulta lähtien Prisma
  • Laajennus 2016: lisätilaa päivittäistavarakaupalle sekä uusia vuokrattavia liiketiloja. Laajennuksen alle pysäköintihalli, yhteensä 10 000 neliömetriä. Pääurakoitsija Skanska.
  • Sisäseinissä Gyproc Habito -rakennuslevy
  • Perustelut Habiton valinnalle: ajansäästö, työmaan tavaralogistiikan helpottuminen, joustavasti sisustettavat tilat käyttäjille

 

Kalevan Prisma
Kalevan Prisma