Päivitetty 17.11.2011
Parha talo nro 24 asuntomessuilla

Asuntomessut 2010


Yksi Kuopion asuntomessujen matalaenergiakohteista, Parha-talo on parasta ykkösluokkaa. Gyproc ja Isover ovat olleet yhteistyökumppaneina mukana toteuttamassa energiatehokasta messukohdetta.

Energiapihi suurelementtiratkaisu

Kohde numero 24, Parha-talo sijaitsee osoitteessa Helmikuja 2. Viiden huoneen ja keittiön, saunan ja kodinhoitohuoneen talon kuuluu myös autokatos sekä varasto/puuliiteri. Puurunkoisista suurelementeistä rakennettu talo on kooltaan 128 m2.

Parha-talon rakennuttaja on kuopiolainen perheyritys Parha Oy, joka mm. rakennuttaa valmiita asuntoja ja pientaloja. Se on valmistanut myös talon suurelementit. 

Parha-talo on suunniteltu energiatehokkaaksi asumismukavuudesta ja -terveellisyydestä hiukkaakaan tinkimättä. Parha Oy ja monet kohteen yhteistyökumppaneista, kuten Gyproc ja Isover, ovat yhteistyökumppaneina asumisen terveellisyyden ja turvallisuuden tutkimus-, kehitys- ja yritystoiminnan yhdistävässä TERTU-hankkeessa. Hankkeen tuloksia on käytetty hyväksi asuntomessukohteen suunnittelussa ja rakentamisessa ja rakennusprosessin aikana saatuja sekä myöhemmin kerättäviä asumisen kokemuksia hyödynnetään puolestaan TERTU-hankkeessa.