Päivitetty 31.10.2011

Gyproc Kaarevat sisäkatot

Kevytrakennetekniikan avulla voidaan toteuttaa mitä monimuotoisimpia sisäseiniä ja -kattoja. Muotorakenne saadaan aikaan kaarevan alusrakenteen ja taivutetun levyn avulla. 

Levy taivutetaan joko suoraan alusrakenteen tai erillisen muotin päälle. Levy taipuu rakenteen muotoon kostutettuna ja hyvin loivissa kaarissa myös kuivana. Gyproc-levyn voi taivuttaa joko poikittais- tai pitkittäissuuntaisesti. Muotorakenteisiin käytetään taivutussäteestä riippuen Gyproc Normaalia, Gyproc Erikoiskovaa tai Gyproc Remonttilevyä. 

Runkorakenteena voidaan käyttää yhtä hyvin puu- tai teräsrankoja. Taivutusperiaatteet ovat kummassakin samat. 


Järjestelmäkuvaus

Järjestelmä käsittää mm. levyjen taivutuksen kuivana suoraan rankarakennetta vasten. Pienin taivutussäde saadaan käyttäen 6,5 mm Gyproc Remonttilevyjä. Tasaisen pinnan varmistamiseksi kaariosissa käytetään tiheämpää runkotolppajakoa. 

Sisäkattojen alusrakenteet tehdään pitkälti samojen periaatteiden mukaisesti kuin alaslasketut sileät sisäkatot. Holvimaisissa katoissa käytetään kaarevia ensiökannattajia, joita on saatavissa mittatilaustyönä haluttuun kaareen taivutettuina. Monimuotoisissa katoissa joudutaan myös toisiokannattajia taivuttamaan kaarelle. Rakenne edellyttää aina tapauskohtaisen detaljisuunnittelun.

Kaareva katto
kaareva_alakatto
Kaarevat seinät
Kaarevia muotoja
muotorakenne
Muotorakenteita