Päivitetty 26.10.2011

Sisäkatot


Sisäkatot

Gyproc sisäkatot

Gyproc Sisäkattojärjestelmät sisältää useita eri rakennevaihtoehtoja. Kattopinnat voivat olla vaakasuoria ja tasaisia tai kaltevia ja taivutettuja.


Gyproc GK

Gyproc GK

Gyproc GK-järjestelmä on Gyproc-alakattojen kannatinjärjestelmä, joka voidaan toteuttaa 1- tai 2-tasoasennuksena. Järjestelmässä käytetään GN-, GEK- tai ruuvikiinnitteisiä Gyptone-levyjä.


Kaarevat sisäkatot

Gyproc Kaarevat sisäkatot

Kevytrakennetekniikan avulla voidaan toteuttaa mitä monimuotoisimpia sisäseiniä ja -kattoja. Muotorakenne saadaan aikaan kaarevan alusrakenteen ja taivutetun levyn avulla. 


Kantava alakatto

Gyproc Kantavat alakatot

Kun alakatto tehdään kantavana, vältytään kiinnityksiltä yläpuoliseen rakenteeseen. Tästä on hyötyä erityisesti korkeissa ääneneristysvaatimuksissa, kun on tarve madaltaa huonetilaa paljon, yläpuolisen rakenteen haitallisissa muodonmuutoksissa - esimerkiksi suuret taipumat tai kun alakaton ripustuksille ei ole tilaa yläpuolisessa rakenteessa johtuen talotekniikka-asennuksista. 


Puinen kannatinjärjestelmä

Puinen kannatinjärjestelmä

Kannatinjärjestelmä voi olla kantava tai alakattorakenne. Kipsilevyt asennetaan sisäkattoverhouksena toisiokannattajiin tai mahdollisesti suoraan palkkeihin. Toisiokannattajat voidaan tehdä puukoolauksena tai ääneneristystä parantavalla Gyproc AP 25 Profiililla (akustinen jousiranka).


Gyptone

Gyptone alakatot

Gyptone-alakatot koostuvat sileistä tai rei’itetyistä alakattokipsilevyistä. Gyptone-alakattolevyt mahdollistavat optimaalisen äänimaiseman luomisen tilaan, esimerkiksi jälkikaiunta-ajan osalta.