Päivitetty 21.10.2011

Lattialämmitys

LATTIALAMMITYS_Kasattu_pieni

Gyproc-lattiarakenteeseen voi asentaa lämmityksen, joka tehdään joko sähkökaapelilla tai vesiputkella. Lattialämmitysratkaisu poikkeaa perusrakenteesta levy-yhdistelmien osalta. Päällimmäisen lattiakipsilevyn
Gyproc GL 15 alle tehtävät levykerrokset voidaan tehdä vaihtoehtoisesti joko normaalista (GN 13) tai erikoiskovasta (GEK 13) sisäverhouslevystä tai lattiakipsilevystä (GL 15). Runkorakenne on samanlainen kuin peruslattiassa. Jos keskimmäiseen levykerrokseen sijoitettava lämmitysputki on ulkomitaltaan paksumpi kuin yksittäinen levy, voidaan yhdistämällä 6, 13 ja 15 mm paksuja levyjä tehdä putken ulkohalkaisijaa paksumpi levysuikalekerros. Suikalekerroksen paksuuden on kaikissa tilanteissa oltava aina lämmitysputken ulkohalkaisijaa suurempi.

Lämmityselementti asennetaan levykerrosten väliin asennettuun levysuikalekerrokseen. Suikaleiden
välisen uran leveys on vähintään 3 x lämmityselementin halkaisija. Tämän jälkeen ura täytetään joka kohdastaan ohennetulla kiviainespohjaisella laastilla, esim. remonttilaasti tai lattiatasoite.  Sähkölämmityskaapelin teho saa olla enintään 10 W/jm ja lämmityksen neliömetriteho enintään 100 W/m2.