Lue lisää tästä ratkaisusta

Järjestelmäkuvaus

Järjestelmään kuuluvat tuotteet

Päivitetty 31.10.2011

Gyproc levylattiat

Gyproc-lattiarakenne on kehitetty ala- ja välipohjiin sekä vanhojen lattioiden korjaamiseen. Rakenne soveltuu kaikenkokoiseen rakentamiseen. Perusideana on kaksinkertainen kipsilevykansi, jossa levykerrokset kiinnitetään laastilla tai liimalla yhtenäiseksi rakenteeksi. Molemmat levykerrokset ovat erittäin kovaa, lasikuidulla vahvistettua Gyproc GL 15 -lattialevyä. Vanhojen lattiapintojen korjauksessa käytetään tapauksesta riippuen kahta tai yhtä levykerrosta. 


Järjestelmäkuvaus

Kipsilevylattia voidaan rakentaa puu- tai teräskannatteisen rungon tai vanhan lattian päälle. Gyproc-lattia kestää hyvin sekä raskaita painoja että suuria pistekuormia. Kipsilevy ei syty eikä levitä tulta, joten lattia parantaa myös rakenteiden palonkestävyyttä. 

Lattiarakennevaihtoehtoja 

  • Kiinnitetty levylattia (2xGL 15 kiinnitetty harvalaudoitukseen) 
  • Kelluva lattia 
  • Lattialämmitysrakenne (3xGL 15) 
  • Debel-kerroslattia 
  • Märkätilan lattia (kaksi vaihtoehtoa) 

Märkätilan lattiarakenne

Märkatilan lattiarakenne

Märkätilalla tarkoitetaan huonetilaa, jonka lattiapinta joutuu tilan käyttötarkoituksen vuoksi vedelle alttiiksi ja jonka seinäpinnoille voi roiskua ja tiivistyä vettä (esim. kylpyhuone, suihkutila, sauna). Tällaisissa tiloissa tarvitaan aina vedeneristys, joka asennetaan viimeisenä lattiaan. Vedeneristyksenä käytetään sellaista vedeneristysjärjestelmää, jolla on VTT:n sertifikaatti.

Lautalattian korjaus

Lautalattian korjaus

Lattiarakenteen muodostaa kaksi (tai yksi) levykerrosta, jotka liimataan toisiinsa ja kiinnitetään ruuvaamalla sekä liimaamalla vanhaan lattiaan. Levykerrosten määrä riippuu vanhan lattian jäykkyydestä ja kunnosta. Jos vanha lattia on erittäin epätasainen, se oikaistaan lattiatasoitteella ennen levytystä. Uuden lattian pinnoite voidaan valita lähestulkoon vapaasti.

Lattialämmitys

Lattialämmitys

Gyproc-lattiarakenteeseen voi asentaa lämmityksen, joka tehdään joko sähkö-kaapelilla tai vesiputkella. Lattialämmitys- ratkaisu poikkeaa perusrakenteesta levy-yhdistelmien osalta niin, että päällimmäisen lattiakipsilevyn (GL 15) alle tehtävät levykerrokset voidaan tehdä vaihtoehtoisesti joko normaalista (GN 13), erikoiskovasta (GEK 13) sisäverhouslevystä tai lattiakipsilevystä (GL 15). Runkorakenne on samanlainen kuin peruslattiassa.