Gyproc Tiivistysteippiesite

Tilaa Glasroc® H GHS 9 Storm™ Tuulensuojalevyn näytepala

Päivitetty 02.12.2014

Tuulensuojalevy suojaa rakennuksen rakenteita ja eristeitä

Tuulensuojalevyjä käytetään rakennusten ulkoseinien tuulensuojaukseen, ja rakennusaikana tuulensuojalevyt suojaavat eristeitä ja runkorakenteita myös kosteudelta. Nykyään ulkoseiniltä vaadittava korkea eristysaste aiheuttaa sen, että tuulensuojalevyt altistuvat kosteuden ja lämpötilan puolesta lähes ulkoilmaa vastaaville olosuhteille. Asennusohjeet-osiostamme löydät lisää tietoa tuulensuojalevyjen säärasituksesta.

Tuulensuojalevyjen asentamisen jälkeen rakennuksen ulkoverhous olisi hyvä asentaa mahdollisimman pian, koska ulkoverhouksen alle jäävän tuulensuojalevyn kuivumismahdollisuudet ovat rajalliset. Ulkoverhouksen asennus tulee toteuttaa niin, ettei tuulensuojalevy pääse käytön aikana kosketukseen suoraan veden kanssa. Linkistä löydät tarkemmat ohjeet siihen, miten tuulensuojalevyn asennus ja kiinnitys kannattaa toteuttaa.

Ulkoseinärakenteen pitää olla tuulitiivis, jotta tuulenpaineesta seinärakenteen sisällä syntyvät ilmavirtaukset eivät heikennä seinän lämmöneristyskykyä. Gyprocin tuulensuojalevyt on suunniteltu kestämään tuulenpainetta ja säärasitusta, mutta silti niillä on erinomainen vesihöyryn läpäisykyky. Tämä auttaa pitämään lämpöhäviöt pienempänä ja rakennuksen eristeet sekä runkorakenteen kuivana.


Gyprocin tuulensuojalevyt

Gyprocilta on saatavilla kahta erilaista tuulensuojalevyä:

Gyproc GTS9 Tuulensuojalevy on uusi 9,5 mm paksu tuulensuojalevy, jossa on vettähylkivä ulkopinta. Levyn ydin on kyllästetty veden imeytymisen minimoimiseksi. Ulospäin tuleva erikoiskäsitelty vaaleansininen kartonki on tiivis minimoiden veden imeytymisen levyyn, mutta säilyttäen silti levyn vesihöyrynläpäisykyvyn. Gyproc GTS 9 Tuulensuojalevy voi olla alttiina sateelle ja tuulelle 3 kuukautta ennen ulkoverhouksen asentamista.  Glasroc H GHS 9 Storm Tuulensuojalevy sopii vaativaan käyttöön.

Glasroc® H GHS 9 Storm™ Tuulensuojalevy on komposiittipohjainen, lasikuitivahvisteinen ja lasikuitumatolla pinnoitettu kipsilevy, jonka säänkestävyys on jopa 12 kuukautta ilman ulkoverhousta. Erinomaisen säänkestävyyden ansiosta Glasroc H GHS 9 on turvallinen tuulensuojaratkaisu niin rakennusajaksi, kuin koko rakennuksen elinkaaren ajaksi. Glasroc-levyjä on yhtä helppo asentaa ja työstää kuin tavallisia kipsilevyjä .