Päivitetty 25.10.2017

Kipsilevy rakennusmateriaalina

Gyprocin ratkaisuilla kipsilevyillä voidaan rakentaa sujuvasti ja nopeasti lattiasta kattoon. Gyprocin kipsilevyratkaisuilla rakennat helposti sekä väliseinät, lattiat että märkätilat. Kipsilevy on myös erinomainen tuulensuoja, ja tarvittaessa kipsilevyjä voidaan jopa taivuttaa sekä seinä- että kattopinnoilla.

Kipsilevyt on helppo varastoida, työstää ja asentaa. Tämän vuoksi kipsilevy on suosittu rakennusmateriaali sekä pientalojen rakentamisessa että suuremmissa kohteissa. Runkorakenteena kipsilevyn alla on yleensä joko puu- tai teräsrunko. Vaikka perinteisempi puurunkoon kiinnittäminen on edelleen hyvin yleistä, niin teräsrungon suosio kasvaa jatkuvasti. Teräsrungon etuna on elämättömyys, vaivaton asentaminen ja puurunkoa paremmat ääneneritysarvot.

Gyprocin kipsilevyillä on monta käyttökohdetta

Gyprocin kipsilevyt on jaettu useaan tuoteperheeseen. Alla on esitetty tiivistetysti Gyprocin levytyyppejä käyttökohteittain. Katso käyttökohde ja valitse kipsilevy tarpeesi mukaan!


Kestävää seinäpintaa ja ripustamisen vapautta Gyproc Habito -levyllä

Valikoimaamme kuuluu Gyproc Habito(R) -levy, johon voi ripustaa jopa 40 kg painavia esineitä tavallisen puuruuvin varaan. Levy soveltuu erityistä kulutuskestävyyttä vaativiin kohteisiin, sillä on kipsikartonkilevyjen kaikkien aikojen paras jäykityskapasiteetti ja sen iskunkestävyys on jopa 10-kertainen tavallisiin kipsilevyihin verrattuna. Habito(R)-levy tarjoaa vaivattomuutta asumiseen unohtamatta kipsilevyn erinomaisia palo- ja ääniominaisuuksia. Lue lisää Gyproc Habito(R)-levystä osoitteessa www.habito.fi!

Normaalikipsilevyt ja erikoiskovat kipsilevyt

 

Uudistunut Gyproc GN 13 Normaali on aikaisempaa kevyempi, kestävämpi ja asentajaystävällisempi, seinä- ja kattopintojen kestävä sisäverhouslevy.

Gyproc GN 13 Normaali on kestävä ja helposti työstettävä peruskipsilevy, joka on kehitetty erityisesti sisäverhoukseen seinä- ja katto-pinnoissa. Levyssä on kipsiydin, jonka molemmin puolin on kartonkikerros. Levyn pinta on sileä sekä tasainen ja levyn paino on n. 8,4 kg/m². Levyä on saatavana sekä reunaohennettuna että reunamuodoltaan suorana. GN 13 Normaali EPD-verifioitu ympäristöystävällinen levy.

Tunnetuimmasta GN13 Normaali "peruskipsilevystä" on saatavilla myös 900 milliä leveä Gyproc Erconomic -versio. Ergo-levyt ovat kevyempiä kantaa ja asentaa kuin normaalit 1200mm leveät kipsilevyt . 13mm:n paksuisesta kipsilevystä löytyy myös erikoiskova versio GEK13, joka on saatavilla sekä normaalilla 1200mm leveydellä että 900mm levyisenä GEKE 13 Ergo-levynä. Erikoiskova kipsilevy soveltuu erityisesti seiniin, joissa tarvitaan normaalia suurempaa kovuutta ja jäykkyyttä.


Remontointi ja palonsuojaus

Vanhojen seinäpintojen korjaukseen suunniteltu tuotteemme on Gyproc GN 6 remonttilevy. Linkistä voit katsoa, kuinka seinän korjaus remonttilevyllä kannattaa toteuttaa.

Paloturvallisuutta voidaan parantaa sekä Gyproc GF 15 Protect F- että Glasroc F Firecase-levyillä.


Kipsilevyt märkätiloihin

Kipsilevy on oivallinen märkätilojen rakennusmateriaali. Sertifioidut Gyproc-kylpyhuonejärjestelmät soveltuvat käytettäväksi sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Kylpyhuoneen seinätvoidaan toteuttaa joko Gyproc GRI 13 Kylppäri-levyllä tai Glasroc® H GHOE 13 Ocean™ Ergo® Märkätilalevyllä.

Gyproc GRI 13 Kylppäri-levyä on saatavana sekä 1200 mm -levyisenä että kevyempänä ja helpommin käsiteltävänä 900 mm leveänä Ergo-versiona. Toinen vaihtoehto, Glasroc® H GHOE 13 Ocean™ Ergo®, on täysin uudenlainen kivipohjainen komposiittilevy kosteusteknisesti vaativiin olosuhteisiin. Levyjen pintarakenne muodostuu lasikuitumatosta, joka on upotettu lujitettuun kipsikerrokseen. Kipsiydin on lasikuituvahvisteinen ja kyllästetty. Glasroc® komposiittikipsilevyissä yhdistyvät perinteisten kipsilevyjen hyvät tekniset ominaisuudet ja helppo käsiteltävyys sekä kiviainespohjaisten levyjen hyvä vastustuskyky kosteuden vaikutuksia vastaan.


Kipsilevy tuulensuojana

Sopiva tuulensuojalevy rakennuksen säältä suojaamiseen on joko GTS 9 tai Glasroc® H GHS 9 Storm™ Tuulensuojalevy. Glasroc ® -levyjen pintarakenne muodostuu lasikuitumatosta, joka on upotettu lujitettuun kipsikerrokseen. Glasroc H GHS -levyn säänkestävyys on jopa 12 kuukautta ilman ulkoverhousta. Lue lisää Gyprocin tuulensuojalevyistä!


Kipsilevy sisäkatossa

Sisäkattojen rakentamiseen soveltuvat erityisesti Gyproc GPL 13 Planum™ -levyt, joissa kaikki reunat on ohennettu. Tämä mahdollistaa kaikkien saumojen vahvistamisen kartonkisaumanauhalla ja siloituksen seinän tasoon ilman näkyviä saumoja. Samalla säästytään päätyjen viistämiseltä ja jopa koko pinnan ylitasoitukselta. Tuloksena on tasainen ja sileä pinta sekä kestävä rakenne, joka antaa maalattuna kauniin lopputuloksen.


Lattiarakenne kipsilevystä?

Gyproc GL 15 Lapikas on lattiarakenteisiin kehitetty, normaalia ja erikoiskovaa levyä huomattavasti kovempi erikoislevy. Gyproc-lattiarakenne on kehitetty ala- ja välipohjiin sekä vanhojen lattioiden korjaamiseen, ja Lapikas lattialevy toimii rakenteissa kaksinkertaisena kipsilevykantena, jossa levykerrokset kiinnitetään laastilla tai liimalla yhtenäiseksi rakenteeksi.


Kipsilevyt on helppo asentaa

Kipsilevyjen asentaminen ja työstäminen on helppoa. Kipsilevyjen asentamisessa voidaan käyttää hyväksi erilaisia työkaluja ja apuvälineitä, jotka helpottavat ja nopeuttavat työskentelyä. Katso kokoamamme lista kipsilevyn asennukseen tarvittavista

työkaluista ja tarkemmat ohjeet siihen, miten sujuu kipsilevyjen asennus tai kipsilevyn leikkaaminen esimerkiksi Gyproc Blade Runnerilla. Tietoja kipsilevyjen taivutuksesta, paikkauksesta ja maalaamisesta löydät Asennusohjeet-sivultamme.


Laske kipsilevyt jo tavaraa tilatessasi

Kipsilevyjen määrä kannattaa laskea jo ennen työn aloittamista. Rakentamiseen tarvittavat kipsilevyt on kohtuullisen helppo laskea vaikkapa työpiirustuksista esimerkiksi yhdessä kauppiaasi kanssa. Kipsilevymenekin lisäksi samalla kannattaa laskea ruuvien, saumanauhan, tasoitteiden ja kalustetukien määrä. Näin itse työ sujuu helposti, ja työmaalla vältytään turhilta seisokeilta.

Haluatko säästää sekä rahaa, aikaa että vaivaa? Hyödynnä määrälaskureitamme ja laske kipsilevyjen menekki sekä työhön tarvittavat ruuvit sekä tasoitteet.