Gyptone-levyt tarjoaa mahdollisuuksia suunnitteluun
Päivitetty 08.04.2016

Designia ja inspiraatiota

Hallinto- ja toimistotilat

Ratkaisumme soveltuvat niin pieniin konttoritiloihin kuin suuriin kokoontumistiloihin missä ihmiset usein viettävät paljon aikaa. Suuret avokonttoritilat tai hallintotilat pitää myös kokea hyvänä sisäympäristönä. Gyptone-tuotteiden rei’ityskuviot ja muodot tarjoavat paljon mahdollisuuksia suunnitella tilalle oma erityinen ilme. Hyvässä sisäympäristössä on otettu huomioon niin estetiikka kuin akustiikkakin. Gyptone toimii jokapäiväisessä elämässä mukana luonnollisella tavalla. Gyptone-levyt tarjoavat paljon design-mahdollisuuksia, joilla voidaan saada luovaa sisäkattoarkkitehtuuria, jossa on otettu huomioon luonnollisesti sisäilma- ja huoneakustiikka. Huoneakustiikka on tärkeää päivittäiselle hyvinvoinnille.

Opetustilat

Päiväkodista ja koulusta aina yliopistoon asti tai muihin koulutustarpeisiin tarvitsemme tiloja ja huoneita. Pienet huoneet täyttyvät aktiviteetista ja leluista. Yhteinen opetustila täynnä meteliä on haasteellinen, kun äänet ja signaalit pitäisi ymmärtää niin hyvin kuin mahdollista. Me emme saa lasta tai nuorta pysymään paikoillaan, mutta voimme luoda hyvää sisäympäristöä, missä puheenymmärrettävyys on tehty helpoksi ja akustiikka on tärkeä elementti. Ajan kuluessa on tiloilla paljon käyttäjiä ja siksi Gyptone on hyvä valinta. Gyptone-levy on luja tuote, joka kestää elämää ja on helppo pitää kunnossa. Kun levyihin tulee kolhuja, voidaan levy helposti vaihtaa tai maalata uudestaan.

Liikkeet ja kauppakeskukset

Asiakkaan kokemus liiketilassa asioimisesta on tärkein asia suunniteltaessa liikkeitä tai kauppakeskuksia. Tilan estetiikan lisäksi suunnittelussa tulisi ottaa myös huomioon ääniympäristö ja melu, joka riippuu siitä miten monta ihmistä on samaan aikaan paikalla. Ääni on myös tärkeä yksityiskohta tuotteiden esilletuonnissa. Vapautta tilan suunnitteluun luo se, että Gyptone-levyihin voidaan asentaa upotettuja valaisimia, kaiuttimia ja ilmanvaihtoventtiilejä. Kipsilevyä voidaan kuormittaa yleisesti muita materiaaleja enemmän. Gyptone-levyä voidaan kuormittaa 3 kg levyn keskeltä. Suuremmat kuormat ripustetaan erikseen. Täsmällisempää tietoa ja detaljeja kuormitukseen liittyen löydät sivustoltamme kohdasta ominaisuudet/kuormitus.

Hotellit ja ravintolat

Hotelleista ja ravintoloista moni hakee yksityisyyttä, rauhallisuutta ja tyyliä ja silloin rauhallisella äänimaailmalla on ratkaiseva merkitys. Gyptone-levyillä on mahdollista luoda sisustusta katto- tai seinäverhoiluilla suureen avoimeen vastaanottoon, ravintolasaliin tai sisääntuloaulaan. Ratkaisuja voidaan käyttää myös käytävätiloihin, missä pitäisi olla helppo ja yksinkertainen pääsy alakaton taustalla oleviin teknisiin laitteisiin. Alakattojen päivittäinen kunnossapito pitää olla helppoa ja yksinkertaista. Gyptone-tuotteet ovat kestäviä, helposti puhdistettavia ja uudelleenmaalattavia ja ne vastaavat siten hyvin hotellien ja ravintoiden vaatimuksiin.

Julkiset tilat

Julkiset rakennukset ovat työpaikkoja monille, mutta myös paikka, johon tulla käyttäjänä tai kansalaisena. Julkisissa tiloissa on usein korkea huonekorkeus. Yhteinen vaatimus julkisilla rakennuksilla on, että siellä tulee olla miellyttävä oleskella. Gyptone-levyt ovat yksinkertaisia ulkonäöltään, jolloin niillä voidaan luoda hyvä ja harmoninen huone. Suuret saumattomat levypinnat rei’itettynä tai ilman on myös hyvä vastakohta taiteella sisustettuun huoneeseen. Näin voidaan luoda erityisiä kokemuksia ja tunnelmaa tilaan.

Porraskäytävät ja sisäänkäynnit

Porraskäytävissä ja aulatiloissa on tärkeää vähentää melua, mutta myös luoda esteettisesti edustava tila. Gyptone-levyjen designilla saavutetaan hyvä akustiikka sekä kaunis yleisilme. Pinnan valonheijastus perustuu vaaleuteen, pinnan tasaisuuteen ja rei’itysalaan. Tiloissa, joissa on paljon liikennettä, syntyy luonnollisesti myös vaurioita ja naarmuja. Gyptone-katot ja -seinät on helppo pitää kunnossa tiloissa, missä kulutusta on paljon: pienet vauriot voi paikata tasoittamalla, hiomalla ja maalaamalla, suuremmat kolhut saaneet Gyptone–levyt voidaan vaihtaa. Tällä on suuri merkitys huoneen elinkaareen ja taloudellisuuteen. Hoito- ja huoltokustannukset onkin syytä laskea monta vuotta eteenpäin.

Muut käyttökohteet

Taiteella, valolla ja väreillä voidaan luoda erityinen tunnelma huoneeseen. Tähän esitteeseen olemme koonneet projekteja, jotka antavat inspiraatiota. Tavallisesti seinäpinnoilla ja kattopinnoilla saadaan upea vaikutus huoneen  kokonaissisustukseen. Varjot muodostavat kuvioita, valo antaa heijastuksia ja väreillä voidaan leikkiä pinnoilla. Nämä ominaisuudet antavat täysin ainutlaatuisia mahdollisuuksia projekteihin. Esitteestä löydät inspiraatiota erilaisista kohteista Euroopassa.