Päivitetty 10.01.2014

Kierrätys talotehtailta, työmailta ja pienrakennuskohteista

Kierrätys talotehtailta

Olemme kehittäneet kierrätyssäkin yhteistyössä talotehtaiden ja Oy Alfa-Bag Ab:n kanssa. Kierrätyssäkin käyttö talotehtailla on tehokasta ja parantaa talotehtaiden puhtaan kierrätysjakeen keräysastetta. Kierrätyssäkki on työturvallinen sekä tehokas tapa kerätä puhdasta kierrätyskipsijaetta talotehtailta. Mm. seuraavat talotehtaat ovat osallisina kierrätyssäkkikeräyksessä: Eridomic Oy, FM-Haus Oy, Laukkanen & Lampola Oy, Oy Nord-Finn Haus Ltd (Pohjola talot), Teeri-Kolmio Oy, Teijo-Talot Hämeen Tuuloksen tehdas sekä YIT Rakennus Oy.

Talotehtaat toimittavat Gyprocille myös kuorma-auton vaihtolavoille kerättyä kipsiä, josta hyvänä pitkäaikaisena esimerkkinä on Omatalo Oy Sonkajärvellä, josta kertyy matkaa Kirkkonummelle yli 500 km. Tehokkain ja ympäristöystävällisin tapa toimittaa kierrätyskipsiä Gyprocille on kuormalavalle tiiviisti pakattu nippu. Tällöin kierrätettävät kipsilevysuikaleet voidaan toimittaa kuorma-autolla paluukuormana.

Kierrätys työmailta

Olemme järjestäneet yhteistyökumppanimme Lassila & Tikanojan kanssa puhtaan kierrätyskipsijakeen työmaakeräyksen Uudenmaan ja Turun alueella.

Kierrätys pienrakennuskohteista

Myös pienrakentajat voivat halutessaan tuoda puhdasta kipsijaetta Kirkkonummen tehtaallemme kierrätettäväksi.

Kierrätys