Päivitetty 02.04.2019
Kierratys

Kierrätettävät Gyproc-kipsilevyt

Gyproc-kipsilevyt ja Gyproc-tekniikka mahdollistavat järkevän ja ympäristöystävällisen rakentamisen.

Gyproc-kipsilevyt on valmistettu kipsistä, kartongista ja vedestä sekä pienestä määrästä lisäaineita. Kipsi on tuote, joka osaksi louhitaan kipsikivenä ja joka osaksi syntyy savukaasujen puhdistuksen yhteydessä hiili-voimalaitoksissa. Käyttämämme kartonki valmistetaan kierrätyspaperista. Muita valmistuksessa käytettäviä raaka-aineita ovat muun muassa tärkkelys, vaahto sekä lasikuitu.

Uusia Gyproc-levyjä valmistettaessa voidaan seokseen lisätä myös kierrätyskipsiä. Puhtaan kierrätyskipsijakeen lisääminen ei heikennä valmistettavan levyn ominaisuuksia, mutta kierrätyskipsin käyttäminen valmistuksen yhteydessä säästää luonnonvaroja sekä edistää kokonaishallintaa tuotteen elinkaariajattelussa.

Puhtaan kierrätyskipsijakeen keräystoiminta on kehittynyt vuosien saatossa hyvien yhteistyökumppaneiden avulla sekä tiiviillä yhteistyöllä talotehtaiden ja asiakkaiden kanssa.

Kierrätyksen etuja

  • Puhtaan kipsilevyjakeen palauttaminen tehtaallemme Kirkkonummelle on osa rakennusalan yritysten ympäristönhallintaa ja auttaa säästämään jätekustannuksissa.
  • Gyproc-levyjen kierrätys on luonnonvaroja säästävää toimintaa
kierrätys