Saint-Gobain ja ympäristöministeriön isännöimä työpaja Level(s) - mittariston testaajien kesken

Saint-Gobain, levels-mittarit Saint-Gobain mukana testaamassa Levels-mittareita

 

Suomalaiset rakennushankkeet testaavat innokkaasti Euroopan komission kehittämiä Level(s)-mittareita, joilla pyritään parantamaan rakennusten resurssitehokkuuden ja ympäristövaikutusten arviointia. Tämän vuoden aikana Level(s)-mittareita testataan yli 20 suomalaisessa rakennushankkeessa.

Helsingissä järjestettiin 6. kesäkuuta Ympäristöministeriön isännöimä työpaja Level(s) - mittariston testaajien kesken. Testauksessa selvitetään rakennusten energiatehokkuutta ja elinkaaren hiilijalanjälkeä ensimmäistä kertaa EU:n ehdottamalla menetelmällä. Suomesta testataan asuinrakennuksia, kouluja, päiväkoteja, toimistoja ja myös yksi terveyskeskus.

Testauksessa on mukana erilaisia toimijoita kiinteistö- ja rakennusalalta - myös Saint-Gobain. Vastuullisuuspäällikkömme Anne Kaiser kertoi tilaisuudessa Saint-Gobainin näkökulmista ja tavoitteista Level(s) - mittareiden testaukselle. Testauksessa on mukana yli 30 tahoa Suomesta.

Työpajassa vieraili myös Euroopan komission ympäristön pääosaston Level(s) - testauksesta vastaava Josefina Lindblom. Lue Ympäristöministeriön uutinen työpajasta täältä.

 

Julkaistu: 13.6.2018 12:42:29