Ergonominen Gypsteel ELPR Teräsprofiili

Yhteensopiva raskaiden ja erityislujien rakennuslevyjen

 

Ergonominen Gypsteel ELPR Teräsprofiili  – yhteensopiva raskaiden ja erityislujien rakennuslevyjen kanssa

Gypsteel ELPR Teräsprofiili uudistuu erityislujien ja raskaiden rakennuslevyjen käytön yleistymisen myötä. Kevyen ja ergonomisen profiilin vahvuus kasvaa 8 prosenttia, ja tuote soveltuu paremmin jatkossa myös raskaille levyille, kuten Gyproc Habito levyille.

– Gypsteel Teräsprofiili on edelleen tavallisia teräsrankoja kevyempää ja nopeampaa asentaa, sillä teräksen gypsteelattu muoto ehkäisee myös ruuvin lipeämistä ruuvatessa. Vahvistaminen vaikuttaa todellakin ruuvattavuuteen, mikä tekee siitä markkinoiden asentajaystävällisimmän profiilivaihtoehdon käytettäessä raskaampia ja lujempia levyjä, kertoo Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell.

Gypsteel Teräsprofiilit valmistetaan Lohjan-tehtaalla Hadley Groupin patentoimalla UltraSTEELTM -tekniikalla, jossa sinkityn teräsohutlevyn tehollista paksuutta kasvatetaan ja lujitetaan tasaisesti.

– Näin teräksen ominaisuuksista saadaan kaikki hyöty irti tinkimättä suorituskyvystä asennusvaiheessa tai valmiissa rakenteessa. Teräs on materiaalina luja ja elämätön, jolloin se on runkomateriaalina paras mahdollinen vaihtoehto, Lundell kuvailee.

- Patentoitu GypsteelTM -kuviointi optimoi teräksen ominaisuuksia ja tarjoaa mahdollisuuden keventää teräsprofiileja tinkimättä lainkaan rakenteen vahvuudesta tai suorituskyvystä, toteaa Gyprocin myyntijohtaja Anna Kavén-Toppi. Asennusergonomisempi ja ekologisempi GypsteelTM tuo uusia ratkaisuja kevytrakentamiseen, Anna lisää.

Vahvistaminen koskee Gypsteel ELPR Teräsprofiileja, ja uuden lujemman profiilin toimitukset alkoivat 1.3.2018. Varmistathan, että työmaallesi tilataan aitoja Gypsteel-tuotteita. Järjestelmien lujuusominaisuudet toteutuvat vain testatuilla ja alkuperäisillä profiileilla. Ne tunnistaa pinnan kuvioinnista koskettamalla, sillä Ultrauksen pintaa on profiilin molemmilla puolilla.

 

Gypsteelin ergonomiatestien tulokset puhuvat asentajaystävällisyyden puolesta

Gypsteelin edut työergonomiassa ovat kiistattomat, selviää Työterveyslaitoksen tutkimuksesta. Tutkimusryhmä selvitti viiden koehenkilön ylävartaloon ja käsiin kiinnitettyjen antureiden avulla kipsilevyjen asentamisesta aiheutuvaa rasitusta, kun kiinnitys tapahtui erityyppisiin teräsrankoihin.

  • Koehenkilöt kokivat eri kehonosien kuormittumisen alenevan 3-14 prosenttia käytettäessä Gypsteel-rankaa perinteisen rangan sijasta.
  • Koehenkilöiden hengitys- ja verenkiertoelimistön kuormitus oli Gypsteel-rankaan ruuvattaessa 2 prosenttia alhaisempi kuin perinteiseen rankaan ruuvattaessa.
  • Hartia- ja olkaseudun lihasten mitattu aktiviteetti aleni 4-6 prosenttia käytettäessä Gypsteel–rankaa perinteisen rangan sijasta.
  • Gypsteel-ranka oli parempi voimantarpeen, rasittavuuden, työasennon ja käyttömukavuuden suhteen kuin perinteinen ranka. Gypsteel–ranka koettiin joutuisimmaksi ja perinteinen ranka eniten aikaa vaativaksi.
  • Gypsteel-rangan paremmuutta perusteltiin: "ruuvi menee helposti läpi", "siihen oli keveämpi ruuvata" ja "se vaati vähemmän vartalon kiertoliikettä".
Gypsteel ELPR
Gypsteel SK
Julkaistu: 24.4.2018 11:22:00