Asuntomessut Mikkelissä 14.7. - 13.8.2017

Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc

 
Gyproc Habito® tuo iskunkestävyyttä ja ripustuslujuutta Mikkelin asuntomessuille

 

Rakennusliike Avikainen Oy rakennuttaa Mikkelin asuntomessualueelle yhteensä kuudesta paritalosta koostuvan Saimaan Ateljeen. Paritaloista kaksi ensimmäistä valmistuu kesän 2017 asuntomessuille. Gyproc Habito® -rakennuslevyt takaavat Saimaan Ateljeen väliseinien iskunkestävyyden ja ripustuslujuuden.

Vuoden 2017 asuntomessut järjestetään Saimaan rannalla Kirkonvarkauden jylhissä maisemissa, kolme kilometriä etelään Mikkelin keskustasta. Asuntomessualueella Saimaan läheisyys, luontoarvot ja ympärivuotiset liikuntamahdollisuudet yhdistyvät toimivaksi kokonaisuudeksi.

Asuntomessujen kohde numero 16, Saimaan Ateljee, on juvalaisen Rakennusliike Avikainen Oy:n taidonnäyte. Vuodesta 1951 lähtien Etelä-Savossa toiminut perheyritys on rakentanut vuosien saatossa lähes 1 000 uutta kotia eri puolille maakuntaa. Rakennusliike Avikainen ja Gyproc ovat tehneet yhteistyötä jo vuosikymmenien ajan.

– Gyprocin rakennuslevyillä tasalaatuisten ja saumattomien seinäpintojen toteuttaminen on yksinkertaista. Näin rakennuttajan näkökulmasta väliseinien ja sisäkattojen järjestelmätoimitus oli logistisesti tehokas ratkaisu, sillä Gyproc toimitti kaiken tarvittavan työmaalle yhdessä kuormassa. Valitsimme huoneiden seinäpintoihin tavanomaisen kipsilevyn sijaan Gyproc Habito® -levyn, jonka ripustuslujuus ja iskunkestävyys täydentävät Saimaan Ateljeen kotien laadukkaita ja käytännöllisiä ratkaisuja, kertoo Rakennusliike Avikainen Oy:n toimitusjohtaja Seppo Avikainen.

Tyylikästä paloturvallisuutta ja ääneneristävyyttä

Saimaan Ateljeen sisätiloissa elegantit sisustusratkaisut yhdistyvät ensiluokkaiseen paloturvallisuuteen ja ääneneristävyyteen. Tyylikkäitä ja innovatiivisia ratkaisuja edustavat mm. Gyprocin yhteistyökumppanin Aulis Lundell Oy:n kehittämät Liune-liukuovet, jotka on integroitu teräsprofiileista ja Gyproc Habito® -levyistä koostuvaan väliseinärakenteeseen.

– Asuntomessuilla kävijöiden huomio keskittyy usein ennen kaikkea kohteiden sisustusratkaisuihin. Sen sijaan harvempi messuvieras tulee pohtineeksi paloturvallisuuden ja ääneneristävyyden kaltaisia kysymyksiä, huomauttaa Gyprocin liiketoimintajohtaja Virpi Riekkinen.

Gyprocin perusteellisesti testatut väliseinä- ja sisäkattojärjestelmät takaavat paloturvalliset ja akustisesti miellyttävät sisätilat. Saimaan Ateljeen väliseinissä käytetty Gyproc Habito® -rakennuslevy tarjoaa erinomaisen ripustuslujuuden ja tavanomaisiin kipsilevyihin verrattuna 10-kertaisen iskunkestävyyden. Yhden tavallisen puuruuvin varassa jopa 40 kg ripustuskuorman kantava Gyproc Habito® kestää siis lapsiperheen arkeen kuuluvat pienet kommellukset ja mahdollistaa monipuoliset sisustusratkaisut.

– Olemme iloisia siitä, että Rakennusliike Avikainen on käyttänyt Gyprocin tuotteita jo vuosikymmenien ajan. Yhteistyömme perustuu vahvaan molemminpuoliseen luottamukseen. Järjestelmätoimitus säästää rakennuttajalta aikaa ja vaivaa: Gyproc on riskitön valinta hyvän asennusergonomian, pitkäjänteisen tuotekehityksen, materiaalien paloturvallisuuden ja ääneneristävyyden, Gyproc Käsikirjaan kootun rakennetiedon sekä Gyproc Järjestelmätakuun ansiosta, korostaa Gyprocin Itä-Suomen aluemyyntipäällikkö Timo Hakkarainen.


Lisätietoja

Virpi Riekkinen, liiketoimintajohtaja, Gyproc, 045 6365254, virpi.riekkinen@saint-gobain.com
Seppo Avikainen, toimitusjohtaja, Rakennusliike Avikainen Oy, 0500 654010, seppo.avikainen@rkl-avikainen.fi


Saimaan Ateljeen kohdetiedot

 • Mikkelin asuntomessujen kohde numero 16
 • Kaksi puurakenteista, maalämmöllä lämpiävää sekä mm. aurinkopaneelein ja tulisijoin varustettua paritaloa, molemmissa 82 ja 95 neliön asunnot
 • Messujen jälkeen toteutetaan neljä paritaloa lisää, yhteensä siis 12 asuntoa
 • Osoite: Antellinkatu 9
 • Rakennuttaja ja näytteilleasettaja: Rakennusliike Avikainen Oy
 • Vastaava mestari: Seppo Avikainen
 • Sähkösuunnittelija: Suomen LVIS-Suunnittelu Oy
 • Rakennesuunnittelija: K-Suunnittelu Oy
 • Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Sajaniemi Oy
 • Pihasuunnittelija: Riitta Liukkonen
 • Sisustussuunnittelija: sisustusarkkitehti Netta Avikainen
 • Ulkovalaistussuunnittelija: Sauli Leppänen
 • LVI-urakoitsija: Teknocon Oy
 • Sähköurakoitsija: JN Sähkörakennus Oy
 • Maalausurakoitsija: Maalausliike Kari Koukonen Oy

Gyproc Habito®

Gyproc Habito® on erityisen luja kartonkipintainen rakennuslevy, joka tarjoaa erinomaisen ripustuslujuuden ja iskunkestävyyden. Levy kestää yhden tavallisen puuruuvin varassa jopa 40 kg ripustuskuorman ja se on merkittävästi muita levytyyppejä lujempi. Habito®-levyllä on kipsikartonkilevyjen kaikkien aikojen paras jäykistyskapasiteetti. Reunaohennettu ja vaaleapintainen levy on helppo saumata ja pinnoittaa. Gyproc Habito® -levy soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa vaaditaan erityistä kulutuskestävyyttä, kuten keittiöt, tekniset tilat, autotallit, koulut, päiväkodit ja sairaalat. Levyn paino on 11,9 kg/m2. Levyllä on M1-sisäilmaluokitus ja CE-merkintä.

Saint-Gobain Finland Oy aloittaa Gyproc Habiton kotimaisen tuotannon loppuvuodesta 2017 Kirkkonummen Kantvikissa.

www.habito.fi

Gyproc Käsikirja

Rakennusalan ammattilaisille tarkoitetusta Gyproc Käsikirjasta löytyvät kaikki Gyproc-järjestelmät nopeasti ja helposti. Gyproc-rakenteiden valintaa helpottavat taulukot, joissa on esitetty kerralla kaikki rakennetekniset ominaisuudet ja hintaindeksit. Kirjassa on myös kuvattu yksityiskohtaisesti palo- ja ääniluokitellut rakennetyypit liitosdetaljeineen.

http://www.gyproc.fi/tilaa-ja-lataa/gyproc-kasikirja

Gyproc Järjestelmätakuu

Gyproc Järjestelmätakuu kattaa Gyproc Käsikirjan mukaiset rakennejärjestelmät. Takuunantajana vastaamme, että:

 • Gyproc-tuotteet ja muut Gyprocin ohjeistamat komponentit ovat yhteensopivia.
 • Gyproc-järjestelmistä muodostuvat ja Gyproc Käsikirjan, Gyproc Asennusohjeiden sekä hyvän rakennustavan mukaisesti toteutetut rakennekokonaisuudet täyttävät Gyproc Käsikirjan mukaiset ominaisuudet.
 • Voimassaolevat Gyproc Käsikirjan ja Asennusohjeiden ohjeistukset on esitetty Gyprocin kotisivulla.
 • Gyproc Käsikirjan mukaiset järjestelmäominaisuudet täyttävät SrMk:n vaatimustasot.

http://www.gyproc.fi/ratkaisut/gyproc-jarjestelmatakuu

Saint-Gobain Finland Oy

Tuotamme toimivia rakentamisen ratkaisuja, jotka säästävät energiaa ja lisäävät asumismukavuutta. Olemme osa kansainvälistä Saint-Gobain -konsernia, joka on maailman johtava rakennustuotteiden toimittaja. Tärkeitä arvojamme ovat turvallisuus, energian säästäminen, ympäristöystävällisyys ja innovatiivisuus. Hyödynnämme koko konsernin maailmanlaajuista osaamista ja kokemusta asiakkaidemme eduksi.

Gyproc tarjoaa korkealaatuisia ja monipuolisia kevytrakentamisen ratkaisuja, jotka kattavat kipsilevyt, Gypsteel-teräsrunkoiset kipsilevyseinät, kipsilaastit sekä Gyptone-alakatot. Tavoitteenamme on toteuttaa muunneltavia, viihtyisiä, kestäviä ja turvallisia tiloja asumiseen ja työskentelyyn. Olemme luotettava kumppani suunnittelusta toteutukseen.

www.gyproc.fi, www.facebook.com/GyprocSuomi

Julkaistu: 14.7.2017 5:50:33